Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

V Ženeve už automobilky predstavujú svoje horúce novinky

Škoda Octavia Combi Foto: TASR/AP Photo

Ženevský autosalón patrí ku kľúčovým udalostiam automobilového sveta. Prinášame vám pár noviniek, ktoré tam automobilky predstavujú.

Tento rok sme sa dočkali už 83. ročníka tejto prestížnej automobilovej udalosti. V Ženeve sa stretli viaceré automobilky, ktoré prezentujú to, čo sa im v poslednej dobe podarilo. Prichádzajú s novými modelmi a odkrývajú pohľad do automobilovej budúcnosti. Vyše 260 vystavovateľov tu predstaví od 7. do 17. marca viac ako 130 horúcich noviniek.

U nás je najpredávanejšou značkou automobilov Škoda, preto je pre nás asi najdôležitejším modelom z autosalónu Octavia Combi. Tretia generácia v porovnaní so svojou mladšou sestrou narástla. Je o 90 mm dlhšia a o 45 mm širšia ako jej predchodkyňa. Rázvor narástol o necelých 11 cm. Objem batožinového priestoru je 610 l a po sklopení operadiel zadných sedadiel sa môže zväčšiť na 1740 l.

Zaujímavý je aj model Dacia Logan MCV, ktorý aj napriek svojej stabilne nízkej cene začal ponúkať zaujímavú výbavu, napríklad tempomat s obmedzovačom rýchlosti, systém MediaNav, zadné parkovacie senzory a režim Eco.
Zaujať môže aj nový Seat Leon, ktorý je v porovnaní s predchádzajúcou generáciou lepší, kvalitnejší a technologicky vyspelejší.

Prečítajte si viac a pozrite si fotografie z autosalónu v Ženeve TU.