Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Avicii vydal nové EP, vracia sa s tanečným singlom Without You

Mladý a charizmatický spevák opäť zaujal svojou novou skladbou. Foto: Facebook Avicii

Avicii je jedným z najúspešnejších DJ-ov a producentov všetkých čias. Jeho multiplatinová platňa True obsahovala singel Wake Me Up, ktorý sa stal hitparádovým číslom jeden v 81 krajinách sveta.

Bratislava 21. augusta (TASR/TERAZ.SK) - Po ôsmich úspešných rokoch na hudobnej scéne sa Avicii nedávno rozhodol, že sa načas stiahne do ústrania a nebude vystupovať. Fanúšikovia sa domnievali, že skončí aj s hudbou ako takou, našťastie tieto obavy sa ukázali ako zbytočné. Krátko po tom, ako sa s priateľmi vydal na cestu naprieč Amerikou, vrátil sa k tomu, čo jeho život vždy napĺňalo - ku skladaniu piesní a 10. augusta vydal nové EP s názvom AVICI (01), ktoré prinieslo šesť nových songov.

Avicii je jedným z najúspešnejších DJ-ov a producentov všetkých čias. Jeho multiplatinová platňa True z roku 2013 obsahovala singel Wake Me Up, ktorý sa stal hitparádovým číslom jeden v 81 krajinách sveta a na Spotify sa stal najstreamovanejšou piesňou vôbec. K veľkým úspechom Aviciiho patrí tiež veľký klubový hit Levels z roku 2011 či úspešný singel Waiting For Love, ktorým v roku 2015 ohlásil vydanie albumu Stories. Dvadsaťsedemročný Švéd je taktiež často oslovovaný kolegami z brandže - o jeho produkciu či remix v minulosti požiadala napríklad Madonna, kapela Coldplay či Lenny Kravitz.



Aktuálne má Avicii na trhu nové EP, ktoré prináša napríklad aj spoločnú pieseň s britským elektronickým duom Aluna George či speváčkou Ritou Ora. Pre rádiá bola vybraná tanečná pieseň Without You, v ktorej sa predstaví aj Aviciiho kamarát, švédsky spevák Sandro Cavazza. A ako už u Aviciiho býva zvykom, singel sa fanúšikom dostane v krátkom čase pod kožu.



TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Dominika Dirgasová.