Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Backstage filmu BACKSTAGE v číslach

Prvý slovenský tanečný film BACKSTAGE Foto: BACKSTAGE

Týchto 13 vecí ste o tomto tanečnom filme nevedeli.

Bratislava 23. marca (OTS) - Prvý slovenský tanečný film BACKSTAGE, ktorý je aktuálne jednotkou v našich kinách, ponúka divákom pohľad do zákulisia tanečnej súťaže. Pozrite sa však, ako vyzeralo zákulisie nakrúcania tohto filmu.
1. Celý projekt, od rozhodnutia nakrútiť film až po jeho uvedenie v kinách, trval 3 roky.

2. Nakrúcalo sa 31 filmovacích dní. Prvá klapka padla 27. septembra 2016, kedy sa nakrúcala tanečná scéna v motorovom vláčiku. Posledný filmovací deň bol 19.1.2018 a nakrúcalo sa vtedy vo Vysokých Tatrách a v Aquacity Poprad.

3. Film sa nakrúcal v dvoch krajinách: na Slovensku a v Česku. Na Slovensku sa nakrúcalo vo Svite, ktorý si vďaka vizuálne zaujímavým Baťovským domčekom vybrala režisérka Andrea Sedláčková, ale tiež v Poprade, Tatrách, v Bratislave v Grand Hoteli River Park a v Seredi, vo výrobni sektu Hubert. V Česku sa točilo najmä v Prahe – okrem zaujímavých exteriérov sa točilo najmä v hoteloch, ale napríklad aj v nemocnici. Niekoľko scén sa točilo aj vo väzení v Mladej Boleslavy. Aj zábery z New Yorku sa nakrúcali v Prahe.

4. Vo filme si zahralo veľké množstvo komparzistov. Okrem hlavných postáv tam môžete vidieť viac než 80 tanečníkov z mnohých tanečných skupín. Všetci prešli riadnych castingom.

5. Najnáročnejšie, no zároveň najzaujímavejšie, boli podľa tvorcov i hercov práve scény finálových kôl tanečnej súťaže. Štáb musel nakrúcať veľký filmový štáb, ktorý nakrúcal šou. Táto scéna bola zároveň aj najdrahšou. Podľa slov producentky Silvie Panákovej to zhltlo až 25-30 % celkového rozpočtu filmu.

6. Tanečníci sa nevyhli ani zraneniam. „Počas výrobného procesu sme prečkali dve operácie kolien kľúčových postáv, takže to hovorí asi za všetko,“ prezradil choreograf Miňo Kereš.

7. Najväčších konkurentov, West Coast Crew a Muertas, si zahrali tanečníci z The Pastels. Proti sebe tak stáli napríklad aj bratia Dano a Ondro Antálkovci.

8. Tancovať môžete vidieť aj známu dievčenskú skupinu Ladylicious, ktorá sa vo filme predstaví pod názvom Sugarbabes. Okrem zaujímavých choreografií zaujmú aj sexy kostýmami od návrhára Borisa Hanečku.

9. Zatancovali si aj netanečníci. Mária Havranová a Ondrej Hraška pred nakrúcaním tanečných scén absolvovali intenzívnu tanečnú prípravu pod vedením Miňa Kereša a The Pastels, ktorá trvala celý rok.

10. Okrem tanca film láka aj skvelou hudbou. Titulná skladba PADAM, ktorej autormi sú Ben Cristovao a aktuálna víťazka ceny OTO v kategórii najlepšia speváčka, Mária Čírová. Skladbu si len za prvých 10 dní od uvedenia pozreli ľudia na YouTube miliónkrát! V súčasnosti má skladba 3,2 milióna videní.

11. Ben Cristovao si vo filme aj zahral – predviedol sa ako porotca tanečnej súťaže. V súčasnosti naozaj pôsobí ako porotca v Česko Slovenskej Superstar.
Prvý slovenský tanečný film BACKSTAGE
Foto: BACKSTAGE

12. Oficiálnemu uvedeniu do kín predchádzala mimoriadne úspešná promotour v 12 slovenských mestách. Okrem predpremiéry filmu si mohli návštevníci vychutnať jedinečné vystúpenia a autogramiádu skupiny The Pastels moderované hypemanom Osťom . Počas promotour po celom Slovensku tanečníci najazdili dokopy asi 4 000 km v dvoch autách SEAT ARONA od spoločnosti HÍLEK. Ich šou si prišlo pozrieť 1 776 divákov. Podľa Petra Nováka z BONTONFILM ide o najúspešnejšiu promotour k filmu, akú Slovensko dosiaľ zažilo.

13. Film si počas jeho otváracieho víkendu prišlo do kín pozrieť viac ako 22 000 divákov. Týmto číslom film už teraz prekonal celkovú návštevnosť posledných troch zahraničných tanečných filmov (Let´s Dance 4, Let´s Dance All In a Street Dance 3D) na Slovensku.