Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Magazín

Barbie je filmom roka, na Slovensku ho videlo vyše 200.000 divákov

Na archívnej snímke z 12. júla 2023 spisovateľka, režisérka, výkonná producentka Greta Gerwigová pózuje počas príchodu na premiéru filmu Barbie v Londýne. Foto: TASR/AP

Gašparík dodáva, že s aktuálnym zárobkom takmer 542 miliónov USD z domáceho amerického trhu je Barbie tiež najzárobkovejším filmom v storočnej histórii hollywoodskeho štúdia Warner Bros.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Necelý mesiac od premiéry stačil pestrofarebnej komédii Barbie, aby sa stala najnavštevovanejším filmom, ktorý tento rok premiéroval v slovenských kinách. "Snímku režisérky Grety Gerwig videlo 203.921 divákov, čím z prvého miesta tohtoročného rebríčka zosadila úspešnú domácu komédiu Invalid," uviedol pre TASR Peter Gašparík z distribučnej spoločnosti Continental film.

Ako ďalej poznamenal, snímka zatiaľ stihla celosvetovo zarobiť viac ako miliardu amerických dolárov, a zároveň sa stať komerčne najúspešnejším filmom v histórii, ktorý režírovala žena. "Presné čísla podľa portálu Box Office Mojo hovoria aktuálne o 1.202.507.382 USD. Tento úspech Grety Gerwig, donedávna známej ako tvorkyne nízkorozpočtových a komornejších snímok, bude zrejme znamenať prielom v príležitostiach pre ďalšie jej talentované kolegyne," očakáva Gašparík.

Dodáva, že s aktuálnym zárobkom takmer 542 miliónov USD z domáceho amerického trhu je Barbie tiež najzárobkovejším filmom v storočnej histórii hollywoodskeho štúdia Warner Bros. Z najvyššej priečky rebríčka tak zrazila komiksový veľkofilm Temný rytier, jeden z najobľúbenejších batmanovských príbehov, ktorý zarobil 536 miliónov USD. "Je nevyhnutné poznamenať, že číslo, ktoré má Barbie na konte, nie je ani zďaleka konečné, keďže snímka v USA kraľuje rebríčku návštevnosti a jej zostup nadol bude podľa všetkých indícií len veľmi pomalý," uzatvára Gašparík.