Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Batoľatá motivujú tolaetným papierom, mobilmi i kľúčmi od auta

Ilustračné foto Foto: TERAZ.sk/Jozef Poláče

Tento rok sa uskutoční už tretí ročník pretekov lezúňov. Podujatie je určené pre deti od 7 - 11 mesiacov.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Tretí ročník pretekov lezúňov spestrí v máji a júni dianie v desiatich slovenských mestách. Podujatie je určené pre deti od 7 - 11 mesiacov, ktoré pretekajú v lezení po štyroch na 5 metrovej dráhe. "Musia ju preliezť v čo najkratšom čase. Deti možno motivovať akýmkoľvek spôsobom - hračkami, notebookmi, ovocím, jedlom. Nesmú byť tlačené," povedal pre TASR Richard Vrablec.

Moderátor bol v roku 2009 pri zrode slovenskej verzie tohto podujatia v jednom z bratislavských nákupných centier. "Nikto tomu neveril, že to bude úspešné a uchytilo sa to tak, že minulý rok sme to mali v 15 mestách Česka a Slovenska a tento rok je to opäť v 15 česko-slovenských mestách, z toho desať miest je na Slovensku," konštatoval zabávač, ktorý si spomenul aj na to, čo v minulých ročníkoch rodičia najviac a najefektívnejšie používali na povzbudzovanie svojich ratolestí.

"V Českých Budějoviciach išiel toaletný papier, v Košiciach jedlo - banány, kukuričné chrumky, miláčiky, rožteky. V Bratislave išli mobily, notebooky, nabíjačky na telefón, kľúče od auta. V Poprade to bolo veľmi skromné, tam išli rôzne plyšové hračky, loptičky, autíčka." Podľa trojročnej skúsenosti moderátora je pre batoľatá na lezúňskych pretekoch najkrajšou motiváciou mama. "Otec ráno poslal mamu do wellness a tá sa objavila až na pretekoch. Keď sme dieťa dali na štart a mama sa objavila v cieli, dieťa vyhralo. Zbadalo matku, ktorú nevidelo celý deň a tých 5 m preliezlo najrýchlejšie," priblížil Richard Vrablec zážitky z minulých ročníkov podujatia, o ktoré je vraj veľký záujem. "Mamičky sa doma nudia, tak môžu aspoň s deťmi trénovať a vyhrať pre seba pekné ceny, lebo každý jeden účastník súťaže dostane nejaký darček," dodal s tým, že najrýchlejšie batoľa 3. ročníka súťaže získa týždennú dovolenku vo Vysokých Tatrách pre celú rodinu s polpenziou a exkluzívne elektrické autíčko na baterku.

Podujatie sa uskutoční v Nových Zámkoch (5.5.), Košiciach (6.5.), Poprade (12.5.), Banskej Bystrici (13.5.), Trnave (19.5.), Martine (20.5.). V ďalších slovenských mestách bude pokračovať aj v júnových termínoch. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na www.pretekylezunov.sk.