Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Belgická umelkyňa neuspela v snahe dokázať otcovstvo bývalého kráľa

Albert II., archívna snímka. Foto: TASR/AP

Boelovej žiadosť zamietol v utorok prvostupňový bruselský súd. Jej právnik Marc Uyttendaele už oznámil, že jeho klientka sa chce proti rozsudku odvolať.

Brusel 29. marca (TASR) - Výtvarná umelkyňa Delphine Boelová nedokázala presvedčiť súd o tom, že bývalý belgický kráľ Albert II. je jej nevlastným otcom.

Boelovej žiadosť zamietol v utorok prvostupňový bruselský súd. Jej právnik Marc Uyttendaele už oznámil, že jeho klientka sa chce proti rozsudku odvolať, informovala dnes agentúra Belga.

Delphine Boelová sa od roku 2013 snaží dokázať, že je biologickou dcérou bývalého kráľa, ktorý mal dlhoročný pomer (1966-1984) s jej matkou, barónkou Sybille de Selys Longchampsovou.

Umelkyňa (49) predstavila súdu výsledky testov DNA, z ktorých vyplýva, že exmanžel jej matky Jacques Boel nie je jej biologickým otcom. Súd však jej argumenty neuznal za dostatočne presvedčivé.

Albert II. (82), ktorý sa vzdal trónu v júli 2013, popiera, že by bol otcom Delphine Boelovej. Pripustil však, že v čase údajného vzťahu s barónkou Sybille de Selys Longchampsovou jeho manželstvo prechádzalo "ťažkým obdobím".