Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Beyoncé a Jay-Z boli na Kube v rámci výmeny v oblasti vzdelávania

Beyoncé s manželom oslavovali výročie svadby na Kube Foto: TASR/AP Photo

Beyoncé a Jay-Z navštívili Kubu s povolením amerických úradov.

Miami 10. apríla (TASR) - Cesta americkej R&B speváčky Beyoncé a jej manžela, rapera Jay-Z, na Kubu sa uskutočnila v rámci výmeny v oblasti vzdelávania. Oznámilo to dnes americké ministerstvo financií.

Rezort financií spresnil, že známy manželský pár vycestoval na Kubu na základe povolenia Úradu pre kontrolu zahraničných aktív v záujme podpory priamych kontaktov Američanov s radovými Kubáncami.

Tlačové agentúry počas víkendu informovali, že Beyoncé a Jay-Z oslavovali minulý týždeň v Havane piate výročie svojej svadby.

Ministerstvo financií svojím oficiálnym vyhlásením reagovalo na list, ktorý mu zaslala republikánska kongresmanka za Floridu Ileana Ros-Lehtinenová.

Ros-Lehtinenová spoločne s kolegom Mariom Diaz-Balartom, ktorý tiež v Kongrese zastupuje voličov zo štátu Florida, kde žijú aj kubánski emigranti, počas víkendu vyjadrili znepokojenie, že návšteva Beyoncé na Kube sa uskutočňuje bez povolenia amerických úradov, preto oficiálne požiadali o jej objasnenie. Kongresmani v liste napísali, že režim Castrovcov americké hviezdy využil na propagandistické ciele.

Dlhé roky platné embargo nedovoľuje bežným Američanom vycestovať na Kubu bez povolenia vlády, aj keď vláda prezidenta Baracka Obamu reštrikcie uvoľnila pre zástupcov vedeckých a kultúrnych kruhov, náboženských hodnostárov a novinárov.