Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Herci Brad Pitt a Angelina Jolieová začali predávať vlastné víno

Ilustračné foto, Brat Pitt a Angelina Jolie Foto: TASR/AP

V ponuke je 6000 fliaš ekologicky dorábaného moku s názvom Miraval Rosé 2012, pričom jedna prepravka stojí 105 eur, vrátane dopravy na území Francúzska.


Nice 7. marca (TASR) - Prvé fľaše ružového vína pochádzajúce z francúzskych vinohradov, ktoré patria známemu hollywoodskemu páru - Bradovi Pittovi a Angeline Jolieovej - sa dnes začali predávať prostredníctvom internetu. Informovala o tom agentúra Reuters.

V ponuke je 6000 fliaš ekologicky dorábaného moku s názvom Miraval Rosé 2012, pričom jedna prepravka stojí 105 eur, vrátane dopravy na území Francúzska. Odborníci oceňujú toto víno pre jeho "živosť" a "výraznú chuť". Dorába sa v malebnom departmente Var na juhovýchode Francúzska z odrôd Grenache, Shiraz a Cinsault na 40 hektároch viníc, ktoré herecké celebrity vlastnia od roku 2008.

Na snímke fľaša ružového vína Miraval Côtes de Provence 7. marca 2013 v Paríži. Internetoví priaznivci si môžu oddnes kúpiť víno z francúzskych viníc, ktoré spoluvlastní hollywoodský pár Brad Pitt a Angelina Jolie. Herecký pár sa spojil s francúzskymi vinármi Perrinovcami a vyrobili Miraval pomenovanú podľa ich statku kúpeného v roku 2008.
Foto: TASR/AP
Pitt a Jolieová sa obchodne spojili s vinárskou rodinou Perrinovcov. Z ich spolupráce vzišla produkcia 100.000 fliaš, ktoré sa budú predávať nezávislým vinotékam a reštauráciám. Víno nesie pomenovanie po francúzskom vidieckom sídle Miraval, ktoré patrí celebritnému páru. Očakáva sa, že do ich ponuky postupne pribudnú aj červené a biele druhy vína.

"Miraval Rosé 2012 odhaľuje neobyčajný potenciál provensalských vín. Tento unikátny úrodný región sa prirodzene prejavuje práve v aromatických vínach, ktoré oplývajú okrúhlou, sviežou chuťou," uviedla rodina Perrinovcov vo svojom vyhlásení. Zavalitý tvar fľaše, typický skôr pre šampanské, má kruhovú čierno-bielo-zlatú vinetu. Jedinou zmienkou súvislosti vína so slávnou hereckou dvojicou je nápis na zadnej strane fľaše: "Z produkcie spoločnosti Jolie-Pitt & Perrin".