Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Brat Céline Dionovej zomrel na rakovinu len dva dni po jej manželovi

Na archívnej snímke speváčka Céline Dionová Foto: TASR/AP

Angélilov pohreb sa uskutoční na budúci piatok v bazilike Notre Dame v Montreale.

Montreal 17. januára (TASR) - Kanadská popová speváčka Céline Dionová utrpela v sobotu druhú vážnu stratu. Len dva dni po tom, ako na rakovinu zomrel jej manžel a bývalý manažér René Angélil, podľahol rovnakej chorobe aj jej brat, 59-ročný Daniel Dion.

Informovala o tom v sobotu večer speváčkina hovorkyňa Kim Jakwerthová, ktorú citovala agentúra AP. Hovorkyňa uviedla, že Daniel Dion zomrel v sobotu v obklopení svojej rodiny v meste Terrebonne ležiacom v kanadskej provincii Quebec neďaleko Montrealu. S rakovinou podľa jej slov bojoval niekoľko rokov.

Daniel Dion sa narodil ako ôsme zo 14 detí manželov Dionových a sám bol otcom dvoch detí. Spolu so svojimi súrodencami vrátane sestry Céline viac ráz vystupoval v malom bare svojich rodičov nazvanom Le Vieux Baril v meste Charlemagne v Quebecu. V tomto meste by sa mal nasledujúci týždeň uskutočniť aj jeho cirkevný pohreb.

K oznámeniu o smrti Daniela Diona došlo len dva dni po tom, ako rakovine hrdla podľahol Célinin 73-ročný manžel René Angélil.

Angélilov pohreb sa uskutoční na budúci piatok v bazilike Notre Dame v Montreale, kde pár v roku 1994 uzavrel manželstvo. Poďakovanie za Angélilov život sa bude konať aj 3. februára v Caesars Palace Colosseum v Las Vegas, kde Dionová už roky uvádza svoje koncerty.

Angélil stál pri zrode Dionovej hviezdnej speváckej kariéry po tom, ako si vypočul pieseň, ktorú v roku 1981 vtedy 12-ročná speváčka zložila spolu s matkou a bratom. Pracovná verzia piesne zaujala už vtedy uznávaného agenta a manažéra natoľko, že založil svoj dom, aby mohol financovať nahrávanie Célininho debutového albumu.

Dionová a Angélil majú spolu tri deti, Reného Charlesa, ktorý sa narodil v roku 2001, ako aj dvojčatá - Eddyho a Nelsona, ktoré prišli na svet v roku 2010. Angélil po sebe zanechal ešte syna a dcéru z predchádzajúceho manželstva.