Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Bratislavčania nájdu sladké cherry paradajky z Babindola aj v Yeme

Bratislavčania nájdu sladké cherry paradajky z Babindola aj v Yeme Foto: Farma Babindol

Sladké babindolské cherry paradajky McDreamy a Tramezzino, ktoré sú charakteristické svojou intenzívnou chuťou a vôňou, si nájdu Bratislavčania už aj v predajniach Yeme (Tomášikova 46/A, Búdkova 39).

Bratislava 14. júna (OTS) - „V posledných mesiacoch sa vďaka stále lepšiemu počasiu a slnečnosti výnos nášho skleníka zvýšil,“ hovorí konateľka farmy Jana Gnojčáková. „Akčný rádius našich možných dodávok sa teda podstatne rozšíril.

Farma Babindol sa zoberá pestovaním cherry paradajok výhradne mimo sezóny, posledné bedničky tak zákazníkom dodá začiatkom augusta. Prvé plody novej „mimosezóny“ prídu na pulty slovenských obchodov v októbri

Igor Kondel z Yeme dodáva: „Stúpajúci dopyt po slovenských potravinách je v našich predajniach markantný. A cherry paradajky z Babindola patria vo svojej kategórii medzi špičku.“

Verejným tajomstvom chute babindolských cherry rajčín je zber v akurátnej zrelosti a rozvoz do predajní a k zákazníkom v rámci toho istého dňa. Každý deň dozrievania paradajky v kamióne totiž znamená menej zrelú rajčinu pri zbere. Faktor prirodzeného dozrievania na živej stonke má rozhodujúci vplyv na obsah živín, vôňu aj chuť plodu.
Farma Babindol si zakladá na oberaní úplne zrelých rajčín
Foto: Farma Babindol