Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Magazín

Bratislavský bál ukončil plesovú sezónu v hlavnom meste

Z udeľovania Ceny Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka v rámci Bratislavského bálu v bratislavskej Redute 30. januára 2016. Na snímke vľavo Katarína Rimóczyová, ocenené Illah Van Oijen a Barbara Zavarská, moderátorka Iveta Malachovská a riaditeľ bálu Vladimír Grežo. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Už niekoľko rokov si toto prestížne podujatie zachováva v programe tri prvky – hudbu, zábavu a tradíciu - ktorými dosahuje obľúbenosť.

Bratislava 31. januára (TASR) - Plesovú sezónu v hlavnom meste opäť uzatvoril Bratislavský bál. Jubilejný 15. ročník si našiel svoje miesto v sobotu večer (30.1.) v elegantných priestoroch Reduty. Už niekoľko rokov si toto prestížne podujatie zachováva v programe tri prvky – hudbu, zábavu a tradíciu - ktorými dosahuje obľúbenosť.

Úvodnú noblesu do sály tradične priniesli počas Tancu novicov páry frekventantov kurzov tanečnej školy Jagermajster a predtancovanie v podobe tanečného klubu Uni-Dance. Hostia sa zabávali na troch scénach, hlavnej koncertnej sále, divadelnej sále a chillout scéne. O zábavu sa postarali maďarský symfonický orchester Váci Szimfonikus Zenekar, Gustav Brom Czech Radio Big Band pod vedením Vlada Valoviča, Janek Ledecký & Band, Starmania, Pavol Hammel, Silent Trio a skupina Hex.

Tradíciou bálu je udeľovanie Ceny Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka. Čestná rada v 13. ročníku udelila ocenenie v kategórii Osobnosť hercovi Mariánovi Labudovi za jedinečný prínos do divadelného a filmového umenia na Slovensku a v Česku. V kategórii Idea – počin boli ocenené Illah Van Oijen a Barbara Zavarská za vytvorenie bratislavského Dobrého trhu a koncept oživenia ulíc a dvorov starej Bratislavy.
Z udeľovania Ceny Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka v rámci Bratislavského bálu v bratislavskej Redute 30. januára 2016. Na snímke zľava herec Marián Labuda, ocenený v kategórii Osobnosť za jedinečný prínos do divadelného a filmového umenia na Slovensku a v Čechách, Illah Van Oijen a Barbara Zavarská, ktoré prišli s myšlienkou oživiť ulice a dvory starej Bratislavy a vytvorili Dobrý trhv Starom meste.
Foto: TASR - Miroslav Košírer


Špecialitou sú Polnočné noviny, ktoré prezradili zaujímavosti o prípravách bálu a priniesli aj fotografie zabávajúcich sa hostí. K Bratislavskému bálu patrí takisto osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Výber hitov mali počas večera zabávajúci sa hostia, hosť z Prahy Janek Ledecký ponúkol piesne Pěkná, pěkná, pěkná, Právě teď, Proklínám, Na pláky jsme krátký, Ty jsi ta jediná či Všetko bude fajn, Pavol Hammel známe „ľudovky“ Učiteľka tanca, Cirkus leto, Mladosť, Margaret Steiffová, Prvý bozk, Dnes už viem či Chlapci z mesta, najväčší úspech však mala pieseň ZRPŠ, známa ja pod názvom Pri poslednom litri vína, spievali ju páni vo frakoch aj dámy v róbach.

Po polnoci rozhýbala hostí skupina Hex a ich známe pesničky Vetroň, Maťo a Linda, Keď sme sami, Beh či Indiánske leto. „Nie sme plesové typy, väčšinou však na plesoch hráme a hráme na nich radi, neodmietneme ani možnosť prísť a zatancovať si s našimi partnerkami,“ uviedli chlapci z kapely Hex.

„Nie som plesový typ, ako hosť som bol naposledy na svojom maturitnom plese a potom na maturitnom plese môjho syna. Už je to dosť rokov. Ja na plesoch vždy hrám a tento rok je ich dosť,“ povedal pre TASR Janek Ledecký. Do Bratislavy sa vráti v lete, pretože Divadlo Nová scéna pripravuje jeho nový muzikál Iago.

Na otázku, či je plesový typ, odpovedala operná speváčka Adriana Kučerová: „Celkom áno, teším sa, zatancujeme si, porozprávame a zabavíme sa s ľuďmi, ktorých poznám, s priateľmi. Už som tu aj dvakrát účinkovala, aj na Plese v opere, ten som aj pred dvoma rokmi moderovala.“

„Nie som plesový typ, ale čo musím, to urobím, cítime sa tu výborne, je to tu veľmi príjemné,“ dodal speváčkin partner Matej Drlička, producent a organizátor festivalu Viva Musica!

„Absolvujem za sezónu niekoľko plesov, ale väčšinou pracovných, rád sa zúčastním aspoň jedného plesu v sezóne, keď môžem prísť s manželkou. Je príjemný pocit na pódiu, keď si hostia spievajú so mnou, zábava a plesy majú byť o tom, aby sa ľudia bavili,“ uviedol Pavol Hammel.

„Mne sa zdá, že pätnásty bál sa uberá tam, kde sme chceli, aby bol spojením dobrých vecí, ktoré sme za doterajšie ročníky našli a dúfam že hostia bálu to vnímajú rovnako. My sme v tomto roku jediný bál v Redute, nemohli sme uspokojiť množstvo ľudí, tak sme si povedali, že už teraz zverejníme termín bálu a že sa tešíme na stretnutie,“ povedal pre TASR riaditeľ bálu a riaditeľ Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Vladimír Grežo.

Bratislavský bál 2017 už má svoj termín, uskutoční sa 18. februára 2017.