Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

VIDEO: Meghan a Harrymu sa narodilo prvé dieťa

Na archívnej snímke britský princ Harry a jeho manželka Meghan. Foto: TASR/AP

Vojvodkyňa zo Sussexu začala rodiť v skorých ranných hodinách, pričom pri pôrode bol prítomný aj jej manžel Harry.

Londýn 6. mája (TASR) - Prvé dieťa britského princa Harryho a jeho manželky Meghan sa narodilo v pondelok ráno, a je to chlapec, píše agentúra AFP. Vojvodkyňa zo Sussexu začala rodiť v skorých ranných hodinách, pričom pri pôrode bol prítomný aj jej manžel Harry.




Samotný Harry (34) pre médiá povedal, že Meghan (37) aj jeho prvorodený syn sú v dobrom stave. Dodal, že aj s manželkou sú z narodenia potomka "úplne nadšení", pričom ešte len uvažujú, aké mu vyberú meno, informuje spravodajská stanica BBC.

Vojvoda zo Sussexu tiež uviedol, že jeho prvorodený syn sa s príchodom na svet "máličko oneskoril". Dodal, že prítomnosť pri pôrode bola preňho "tou najúžasnejšou skúsenosťou". Vyjadril tiež obdiv voči všetkým ženám za to, čo dokážu, a zároveň aj hrdosť na vlastnú manželku.

Očakáva sa, že pár predstaví syna verejnosti v nasledovných dňoch. Samotný Harry uviedol, že pred verejnosť by mal znovu predstúpiť o dva dni, "takže každý bude môcť dieťa vidieť".

Chlapec sa narodil v pondelok o 5.26 h miestneho času (7.26 h SELČ), pričom vážil 3,26 kilogramov, informoval v oficiálnom vyhlásení Buckinghamský palác. Dodal, že z jeho príchodu na svet je nadšená celá kráľovská rodina.

Bývalá americká herečka a humanitárna pracovníčka Meghan Markleová a princ Harry sa zosobášili vlani v máji.

Ich prvé dieťa je ôsmym pravnúčaťom britskej kráľovnej Alžbety II. a tiež siedmym v nástupníckej línii na britský trón. Harry a Meghan si pohlavie potomka, ktorý bude zrejme mať dvojité britsko-americké občianstvo, neželali vedieť vopred.

Vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu už pogratulovali k prvorodenému potomkovi poprední britskí politickí lídri vrátane premiérky Theresy Mayovej, šéfa britskej Labouristickej strany Jeremyho Corbyna či škótskej premiérky Nicoly Sturgeonovej, informuje BBC. "Lásku, šťastie, a zdravie," páru zaprial aj arcibiskup z Canterbury Justin Welby, ktorý Meghan a Harryho vlani sobášil.