Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Magazín

Britské deti narodené v rovnaký deň ako kráľovské dieťa dostanú mincu

Na nedatovanej snímke vydanej Kráľovskou mincovňou je nová strieborná penca, ktorá bude udelená novonarodencom narodeným rovnaký deň ako prvý potomok britského princa Williama a jeho manželky Kate. Foto: TASR/AP

Kate by mala svojho prvého potomka porodiť uprostred júla.

Londýn 5. júla (TASR) - Britské deti, ktoré sa narodia v ten istý deň ako očakávaný kráľovský potomok princa Williama a Kate, vojvodkyne z Cambridgeu, dostanú vlastnú pamätnú striebornú mincu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Kráľovská mincovňa oznámila, že vyrazila 2013 kusov strieborných mincí s vyobrazením štátneho znaku Spojeného kráľovstva, ktoré darujú novorodencom s rovnakým dátumom narodenia ako budúci následník trónu.

Darovanie striebornej mince novonarodenému dieťaťu sa v krajine tradične považuje za prianie šťastia a zdravia do života. Mincovňa sa takýmto spôsobom chce podeliť o významnú udalosť v kráľovskej rodine s "matkami a otcami celej krajiny".

Kate by mala svojho prvého potomka porodiť uprostred júla.

Na nedatovanej snímke vydanej Kráľovskou mincovňou je nová strieborná penca, ktorá bude udelená novonarodencom narodeným rovnaký deň ako prvý potomok britského princa Williama a jeho manželky Kate.
Foto: TASR/AP