Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Johnny Depp sa odvolá proti verdiktu v spore s denníkom The Sun

Johnny Depp, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sudca Vrchného súdu v Londýne Andrew Nicol v pondelok rozhodol, že sporný článok, podľa ktorého Depp bil svoju vtedajšiu manželku Amber Heardovú, bol vo svojej podstate pravdivý.

Londýn 6. novembra (TASR) – Americký herec Johnny Depp sa odvolá proti pondelňajšiemu verdiktu londýnskeho súdu, ktorý rozhodol o tom, že britský bulvárny denník The Sun sa nedopustil urážky na cti, keď o hercovi písal ako o páchateľovi domáceho násilia. Herec to oznámil v piatok na svojom profile na sociálnej sieti Instagram, píše agentúra AFP.

„Neuveriteľný rozsudok súdu v Británii nezmení môj zápas o to, aby vyšla najavo pravda a potvrdzujem, že sa plánujem odvolať," napísal herec. Zároveň doplnil, že je odhodlaný dokázať, že obvinenia voči nemu sú nepravdivé a nedovolí, aby jeho život a kariéra boli definované len týmto jedným prípadom.

V príspevku tiež potvrdil, že odstúpil od natáčania pripravovaného filmu na námet autorky knižnej série Harry Potter J.K.Rowlingovej po tom, čo ho o to požiadalo filmové štúdio Warner Bros. Nešpecifikoval však, či tento krok súvisí so spomínaným súdnym procesom. Ukončenie spolupráce potvrdila aj samotná filmová spoločnosť.

Sudca Vrchného súdu v Londýne Andrew Nicol v pondelok rozhodol, že sporný článok, podľa ktorého Depp bil svoju vtedajšiu manželku Amber Heardovú, bol vo svojej podstate pravdivý.

„Obete domáceho násilia nesmú byť nikdy umlčiavané, ďakujeme sudcovi za jeho starostlivé zváženie (prípadu) a ďakujeme Amber Heardovej za jej odvahu svedčiť na súde," uviedol denník The Sun.

Deppovi právnici však uviedli, že súd sa rozhodol ignorovať kopu protidôkazov, ktoré vyvracali Heardovej tvrdenia. Hercova právnička Jenny Afiaová uviedla, že by bolo absurdné, keby sa Depp proti rozhodnutiu súdu neodvolal.