Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Londýnske kaderníctvo využilo Kimov účes na reklamu, KĽDR zúri

Kaderník Mo Nabbach stojí vedľa reklamného plagátu so severokórejským vodcom a otázkou Máte dnes zlý účes? Foto: TASR/AP

Kaderníctvo M&M Hair Academy použilo na propagáciu zľavy na ostrihanie plagát s podobizňou severokórejského vodcu a otázkou Máme dnes zlé vlasy?

Londýn 16. apríla (TASR) - Severná Kórea podala dnes na britskom ministerstve zahraničných vecí oficiálnu sťažnosť na londýnske kaderníctvo M&M Hair Academy, ktoré na propagáciu zľavy na ostrihanie použilo plagát s podobizňou severokórejského vodcu Kim Čong-una, napísala agentúra AP.

Severokórejskí diplomati sa na britskom ministerstve zahraničných vecí sťažovali, že kaderníctvo M&M si na svojom plagáte na spropagovanie 15 percentnej zľavy na ostrihanie uťahuje z typického účesu severokórejského vodcu.

Britské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo prijatie listu obsahujúceho námietky Severnej Kórey proti reklamnému plagátu kaderníctva. Podľa novín Evening Standard veľvyslanectvo KĽDR vyzvalo britské úrady, aby podnikli nevyhnutné kroky na "ukončenie tejto provokácie".

Plagát mali odstrániť

Londýnske kaderníctvo M&M Hair Academy
Foto: TASR/AP
Kaderníctvo M&M Hair Academy uviedlo, že podnik už navštívili dvaja muži z neďalekého veľvyslanectva Severnej Kórey, keď minulý týždeň dali do výkladu plagát s Kim Čong-unom, ktorý nosí zvláštny strih vlasov. Na plagáte bolo ešte heslo: "Máme dnes zlé vlasy?"

Pánsky kaderník Karim Nabbach povedal, že šéf odmietol žiadosť severokórejských predstaviteľov, aby plagát odstránil. A navyše, incident oznámil na polícii.

Londýnska Metropolitná polícia potvrdila, že jej príslušníci už vypočuli obidve strany sporu a dospeli k záveru, že "nedošlo k žiadnemu porušeniu zákona, ktoré by bolo potrebné vyšetrovať".