Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Britská princezná Charlotte nastúpi v januári do škôlky

Na snímke britská princezná Charlotte. Foto: TASR/AP

Dcéra princa Williama a vojvodkyne Catherine bude mať v máji tri roky. Je štvrtá v nástupníckej línii na britský trón.

Londýn 18. decembra (TASR) - Britská princezná Charlotte začne v januári navštevovať materskú školu Willcocks Nursery School v Londýne. Oznámila to v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na Kensingtonský palác.

Dcéra princa Williama a vojvodkyne Catherine bude mať v máji tri roky. Je štvrtá v nástupníckej línii na britský trón - po svojom starom otcovi princovi Charlesovi, svojom otcovi Williamovi a staršom bratovi princovi Georgeovi.

Predstavitelia vybranej škôlky vyhlásili, že sú rozhodnutím kráľovskej rodiny "veľmi potešení" a na príchod Charlotty sa tešia. Jej rodičia zároveň v pondelok zverejnili novú oficiálnu vianočnú fotografiu mladej rodiny.

Škôlka Willcocks Nursery School sa nachádza neďaleko Kensingtonského paláca, kde kráľovský pár žije. Bola založená v roku 1964 a jej súčasná lokalita je od roku 1984 v cirkevnej budove na ulici Prince Consort Road.

Princezná Charlotte bude navštevovať odlišnú materskú školu než jej brat George (4), ktorého prihlásili do škôlky Westacre Montessori School v Norfolku. Vojvodkyňa z Cambridgea očakáva svoje tretie dieťa na jar.