Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Bruce Springsteen na jeseň vydá svoju prvú autobiografickú knihu

Bruce Springsteen vystupuje na benefičnom koncerte na pomoc obetiam superbúrky Sandy. Foto: TASR/AP

Američan, ktorý patrí k najobľúbenejším hviezdam svetového rocku, je známy svojím obdivom k spisovateľom ako John Steinbeck či Flannery O'Connorová.

New York 12. februára (TASR) - Americký rockový spevák Bruce Springsteen vydá v septembri tohto roka svoju prvú autobiografiu. Podľa štvrtkového vyhlásenia vydavateľstva Simon & Schuster, ktoré citovala agentúra AP, Springsteenove pamäte vyjdú 27. septembra, štyri dni po 67. narodeninách tohto umelca.

Názov knihy bude "Born to Run" podľa jedného z jeho hitov. Vydavateľstvo tvrdí, že Springsteen v knihe rozpovie svoj príbeh s "odzbrojujúcou úprimnosťou", od spomienok na detstvo strávené v štáte New Jersey cez vzostup k sláve až po osobné problémy, ktoré ho inšpirovali k napísaniu mnohých skladieb.

"Písanie o sebe je zábavné. Avšak v projekte, ako je tento, sa spisovateľ zaväzuje, že pred čitateľmi odhalí svoju myseľ. Na týchto stranách som sa o to pokúsil aj ja," uvádza Springsteen v predslove svojej autobiografie. Finančné podmienky vydavateľstvo nezverejnilo, podľa AP ide takmer určite o miliónovú zmluvu.

Springsteen, ktorý patrí k najobľúbenejším hviezdam svetového rocku, je známy svojím obdivom k spisovateľom ako John Steinbeck či Flannery O'Connorová. Svoje knižné pamäti si píše sám od roku 2009. Momentálne sa nachádza na koncertnom turné, na ktorom hrá skladby zo svojho dvojalbumu "The River" (1980).