Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Bruce Willis sa pripravuje na debut na Broadwayi v románovej adaptácii

Bruce Willis. Foto: TASR/AP

Hviezda sa predstaví konkrétne v úlohe spisovateľa Paula Sheldona v divadelnej adaptácii románu majstra hororových príbehov Stephena Kinga Misery.

New York 6. marca (TASR) - Hollywoodska hviezda strieborného plátna Bruce Willis sa rozhodla pre debut na newyorskom Broadwayi, a to v úlohe spisovateľa Paula Sheldona v divadelnej adaptácii románu majstra hororových príbehov Stephena Kinga Misery.

Predlohu scénickej podoby románu pripravil William Goldman, z ktorého dielne vyšiel už scenár pre filmovú adaptáciu rovnakého Kingovho románu. Film s Jamesom Caanom a Kathy Batesovou v hlavných úlohách nakrútil v roku 1990 Rob Reiner, Kathy Batesová získala za kreáciu hlavnej ženskej postavy príbehu Annie Wilkesovej prestížneho Oscara. Jej úlohu prevezme na Broadwayi Elizabeth Marvelová.

Informáciu priniesla britská verejnoprávna BBC.

Réžiu divadelného predstavenia, v ktorom sa Bruce Willis objaví zrejme v limitovanom počte predstavení, zverili Willovi Frearsovi, ktorý má skúsenosti s rovnakým dielom vďaka produkcii z New Hope v štáte Pensylvánia spred troch rokov.