Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Bývalý domov Michaela Jacksona sa predáva, pozrite si fotky

Priečelie hlavnej budovy bývalého Jacksonovho sídla - rozľahlého ranča Neverland v Los Olivos v Kalifornii 2. júla 2009. Foto: TASR/AP

Popový kráľ v roku 1988 pôvodne zaplatil 19,5 milióna dolárov za pozemok husto porastený dubmi a platanmi a premenoval ho na Neverland.

Los Angeles 29. mája (TASR) - Ranč Neverland je na predaj. Táto kalifornská nehnuteľnosť, ktorá bola kedysi pre amerického speváka Michaela Jacksona domovom a osobným fantazijným svetom, je na trhu v ponuke za 100 miliónov dolárov (91,8 mil. eur). Informovali o tom americký denník Wall Street Journal a následne tlačová agentúra AP.

Ranč s rozlohou 1093 hektárov v Údolí Santa Ynez má také vymoženosti ako železničnú stanicu, dom so šiestimi spálňami, kino s 50 sedadlami a dvojicu jazier. Od Jacksonovej smrti v roku 2009 bola budúcnosť ranča nejasná.

Popový kráľ v roku 1988 pôvodne zaplatil 19,5 milióna dolárov za pozemok husto porastený dubmi a platanmi a premenoval ho na Neverland - po ostrove, kde žila obľúbená rozprávková postavička Peter Pan. Jackson tam čoskoro pridal aj ďalšie výnimočné vymoženosti ako zoologickú záhradu a malý zábavný park, ktoré však medzičasom odstránili.

Pohľad na časť bývalého sídla Michaela Jacksona - kuchyňu, na ranči Neverland v kalifornskom Los Olivos.
Foto: TASR/AP

Spálňa v hlavnej budove bývalého Jacksonovho sídla - rozľahlého ranča Neverland v Los Olivos v Kalifornii.
Foto: TASR/AP

Pohľad na rodinné sídlo zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona v kalifornskom Los Olivos.
Foto: TASR/AP


Realitná spoločnosť Colony Capital vytiahla Jacksona v roku 2008 z ťažkostí, keď nezaplatil 24,5 milióna dolárov, ktoré za túto nehnuteľnosť dlhoval.

Napriek fámam po Jacksonovej smrti, že kopcovitý pozemok s nehnuteľnosťou bude možno premenený na poctu kráľovi popu v štýle Gracelandu, spoločnosť Colony Capital v tichosti udržiavala ranč, približne 240 kilometrov severne od Los Angeles.



Nehnuteľnosť postavil v roku 1981 developer William Bone, ktorý toto sídlo nazval Ranč v Sycamore Valley.

Jackson sa z ranča odsťahoval po tom, ako ho v roku 2005 zbavili obvinení zo sexuálneho zneužívania detí v tomto sídle. Spevák sa rozhodol, že bude žiť na rôznych miestach po celom svete, a držal sa toho až do smrti.