Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Pohodlné bývanie

Poznáte to, postavíte si nový dom, alebo si ho kúpite a už za pár rokov treba niečo opravovať. Hovorí sa, že na dome je vždy čo robiť.

Bratislava 11. apríla (OTS) - Nie každý si totiž môže dovoliť kúpiť stavbu Drevodomu na kľúč, a tak často začíname bývať ešte v rozostavanom dome, aby sme ušetrili. Drobné úpravy a dorábky, sa dajú vykonávať vždy. Pohodlie je však značne obmedzené. Ak ste už aj stavbu dorobili, časom zistíte, že sa niečo iné pokazilo a treba to nahradiť. V takýchto prípadoch siahame do našich úspor. Tie však nie sú bezodné a môže sa teda stať, že sa Vám minú skôr ako dorobíte všetko nevyhnutné. V takomto prípade si môžete potrebnú hotovosť požičať. Pôžičku Vám ponúkajú takmer na každom rohu, treba si len vybrať. Vyberajte však múdro a porovnávajte ponuky. Dôležitá je primeraná suma, rozumná výška mesačnej splátky a taktiež doba splácania. Najrozumnejšie je peniaze si požičať na bývanie, bez nich by sme totiž stále bývali v podnájme alebo u rodičov a potrebnú sumu by sme našetrili niekedy v starobe.

Ak vlastníte starší dom rozumná je výmena starých okien. Cez ne často fúka, čo najmä v zime stojí nemalé sumy na neefektívnom kúrení. Preto na trhu hľadajte kvalitu za rozumnú cenu, nik predsa nemá peniaze nazvyš aby ich mohol rozhadzovať. Kvalitu a dobrú cenu ponúkajú okná Salamander. Aby ste najmä u starších budov zamedzili zbytočným únikom tepla, zateplite svoj dom polystyrénom. Je to najčastejšie používaný materiál najmä vďaka tepelno – izolačným vlastnostiam a predovšetkým nízkej cene.

Ak ste už vyriešili problém nežiadúcich únikov tepla, môžete sa tešiť z pohodlného bývania. Pre spríjemnenie prostredia, v ktorom žijete nemusíte kupovať drahý obklad. Postačia Vám pekné tapety na stenu, ktoré ozvláštnia každú miestnosť vo Vašej domácnosti. Do detskej izby sa hodia tapety s rozprávkovým motívom. V obývačke uprednostnite jednoduché vzory alebo výrazné ornamenty.

Milovníkov futbalu určite poteší a pohodlné sedenie zabezpečí sedací vak v tvare futbalovej lopty.