Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Čajová kanvica, ktorá dizajnom pripomína Hitlera, sa hneď rozpredala

Kanvica pripomínajúca Adolfa Hitletra Foto: TERAZ.sk/Youtube

Kontroverznú kanvicu si bolo možné objednať ešte v utorok poobede, vo večerných hodinách už bol produkt vypredaný.

Londýn 29. mája (TASR) - Čajová kanvica, ktorá svojím dizajnom pripomína výzor Adolfa Hitlera, sa okamžite rozpredala po tom, ako sieť amerických obchodných domov J.C. Penney Company oznámila, že podobnosť výrobku s nacistickým vodcom je "celkom náhodná". Dnes o tom informoval webový portál Telegraph.co.uk.

Fotografie bilbordu propagujúceho inkriminovaný kuchynský spotrebič, ktoré vyhotovili ohromení okoloidúci vodiči v americkom štáte Kalifornia, sa počas uplynulého víkendu stali internetovou senzáciou po ich zverejnení na sociálnej sieti Reddit.com.

"Ak by sme chceli navrhnúť kanvicu, ktorá by sa mala zámerne na niečo podobať, pravdepodobne by sme si zvolili snehuliaka," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. Kanvica s oficiálnym názvom Michael Graves Design Bells and Whistles Stainless Steel Tea Kettle sa na webovej stránke spoločnosti predávala za 35,8 libier (41,8 eur).



Kontroverznú kanvicu si bolo možné objednať ešte v utorok poobede, vo večerných hodinách už stránka hlásila, že produkt je vypredaný. Podobnosť predmetov s Hitlerom sa v ostatnom čase stala obľúbenou internetovou témou. Istý užívateľ uverejnil snímku domu v britskom meste Swansea, ktorý sa svojou fasádou nápadne ponáša na tvár Führera.