Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Cambridgeská univerzita hľadá záujemcu o doktorát z čokolády

Foto: TASR/AP

Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme.

Londýn 16. augusta (TASR) - Vedci i milovníci čokolády majú šancu získať doktorát z čokolády na univerzite v britskom Cambridgi. Jej odbor chemického inžinierstva a biotechnológie hľadá výskumníka, ktorý by zabránil topeniu sa čokolády v teplej klíme, informovala dnes BBC.

Jeho úlohou bude "preskúmať faktory, ktoré umožnia čokoláde, ktorá sa topí pri teplote blízkej teplote ľudského tela, aby zostala v pevnom stave a udržala si kvalitatívne vlastnosti vyžadované zákazníkmi ako keby bola uskladnená a predávaná v miernom pásme". Záujemcovia o štúdium čokolády sa majú prihlásiť do 29. augusta, uviedla BBC. Projekt univerzity je "prevažne experimentálny", ale vyžaduje si dobré matematické schopnosti, varovala.