Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Celý svet súcití s Francúzskom, pozrite si najlepšie karikatúry

Na snímke karikatúra od MacLeoda, ktorou reagoval na útok na redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo. Prokurátor Francois Molins oznámil, že pri stredajšom útoku (7. januára) zabili páchatelia v sídle parížskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo ôsmich novinárov, dvoch policajtov, pracovníka údržby a návštevníka. Medzi obeťami sú šéfredaktor týždenníka Stéphane Charbonnier (47), ako aj traja prominentní karikaturisti Georges Wolinski (80), Jean Cabut (76) a Bernard Verlhac (57). Foto: TASR/AP

Nemecko, Veľká Británia, Španielsko, USA či Brazília, všetci súcitia s Francúzmi.

Bratislava 8. januára (Teraz.sk) - Dnešok je vo Francúzsku dňom štátneho smútku. Celý svet smúti a súcití s Francúzmi, kde v stredu, 7. januára, zomrelo 12 redaktorov po streľbe v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži. Konajú sa protestné demonštrácie, ľudia zapaľujú sviečky, známi karikatúristi vyjadrujú sústrasť svojimi dielami. Pozrite si niektoré z karikatúr a toho, ako ľudia smútia po celom svete.

Francúzi sa neboja


Foto: TASR/AP

Ľudia držia svetelný nápis "My sa nebojíme" počas demonštrácie proti násiliu v redakcii satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži 7. januára 2015.

Francúzi sú "z celého srdca s Charlie Hebdo"







Nemci demonštrovali pri Brandenburskej bráne


Muž drží plagát s nápisom "Ja som Charlie" počas demonštrácie proti násiliu v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Berlíne 7. januára 2015.
Foto: TASR/AP

Francúzsky veľvyslanec Philippe Etienne (v strede vľavo) a nemecká kancelárka Angela Merkelová prichádzajú na francúzske veľvyslanecstvo v Berlíne, aby sa podpísali do kondolenčnej knihy
Foto: TASR/AP

Známy nemecký karikatúrista LECTRR spravil k tejto udalosti karikatúru:



Albánsko zapaľuje sviečky


Foto: TASR/AP
Albánski novinári zapaľujú sviečky za obete teroristickému útoku na satirický časopis Charlie Hebdo v Paríži, 7. januára v Tirane.

Brazília demonštruje


Foto: TASR/AP
Žena s nápisom na ruke počas uctenia si pamiatky obetí teroristickému útoku na satirický časopis Charlie Hebdo v Paríži, 7. januára v Riu de Janeiro.

Američania súcitia


Foto: TASR/AP
Ľudia držia v rukách fotografie s očami obetí počas uctenia si pamiatky za obete teroristickému útoku na satirický časopis Charlie Hebdo v Paríži, 7. januára v New Yorku.

V USA vzniklo k udalosti mnoho karikatúr:







Španielské médiá vyjadrujú sústrasť


.
Foto: TASR/AP
Na snímke pohľad na titulné stránky španielskych novín o streľbe v redakcii Charlie Hebdo v Paríži, 7. januára v Pamplone.

Veľká Británia smúti


Aj Veľká Británia súcití s Francúzskom
Foto: TASR/AP
Na snímke odkaz s ceruzkami sú pripevnené na francúzskom veľvyslanectve ako hold obetiam útoku na redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, 8. januára 2015 v Londýne.

Smutní sú aj britskí karikatúristi:





Holanďania vyjadrujú smútok karikatúrami