Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Magazín

Cereálne mliečne kaše Sunar pre najmenších hladošov

Ilustračné foto Foto: SUNAR

Deti ich milujú a mamičky tiež, pretože chutia fantasticky a šetria čas, ktorý potom môžu venovať svojim detičkám. Navyše im dávajú záruku, že ich ratolesti dostanú chutné a kvalitné jedlo.

Bratislava 27. februára (OTS) - Cereálne mliečne kaše Sunar sú jednoduché a rýchle na prípravu, ideálne na prvé príkrmy či spestrenie jedálnička dieťatka od ukončeného 6 mesiaca.

Veľa kvalitného mlieka
Lahodnú mliečnu chuť kaše zabezpečuje plnotučné mlieko, ktoré je tiež súčasťou celého radu detských mliek Sunar. Plnotučné mlieko je zdrojom mliečneho tuku, ktorý obsahuje množstvo bioaktívnych látok. Nehovoriac o tom, že vďaka obsahu plnotučného mlieka sú teraz cereálne mliečne kaše úplne bez palmového oleja.

Bez pridaného cukru
Pri podávaní prvej pevnej stravy je dôležité, aby si dieťa čo najmenej zvyklo na sladkú chuť a vyvinulo si tak dobré stravovacie návyky do budúcnosti. Preto sa do mliečnych kaší Sunar nepridávajú žiadne cukry. Receptúra obsahuje iba prirodzene sa vyskytujúce cukry. Okrem medovej kaše.

Množstvo živín a vlákniny
Mliečna cereálna kaša s obsahom viacerých obilnín je vyrobená z 22% celozrnnej a ovsenej múky. Celozrnná múka obsahuje všetky časti zrna, ktoré nesie množstvo ďalších živín a je tiež hlavným zdrojom vlákniny. Vďaka šetrnému spracovaniu obilnín si kaša zachováva svoju prirodzenú a príjemnú obilnú chuť. Navyše obsahuje vápnik a vitamíny A, D a B1.*

Krok k udržateľnosti
Sunar sa rozhodol nepoužiť v receptúre nových mliečnych kaší hydrolyzované cereálie. Tým, že sa vo výrobnom procese vynechá proces hydrolýzy (rozklad sacharidov enzýmami pri zvýšených teplotách), sa múka nemusí ohrievať, a následne chladiť. Tým sa významne znižuje spotreba energie.

Dôležitým benefitom pre malých spotrebiteľov však je skutočnosť, že mliečna kaša obsahujúca nehydrolyzovanú obilnú múku je menej priemyselne spracovaná potravina, a preto si zároveň zachováva lepšie nutričné vlastnosti a prirodzenú chuť obilnín.

Prečo ich budú milovať
Nové mliečne cereálne kaše pre dojčatá a malé deti sú vyvinuté špeciálne pre výživové potreby najmenších od ukončeného 6. a 8. mesiaca veku, ale nepohrdnú nimi ani starší súrodenci.

Multicereálne kaše s vyváženým obsahom plnotučného mlieka a dôkladným výberom ôsmych obilnín vrátane tých cereálnych majú totiž mimoriadne lahodnú chuť. Vyskúšajte ich postupne všetky: Banán, jablko; Jablko, slivka; Jahoda, banán; Jahoda, malina a Piškótová.

Obľúbili ste si krupicové kaše na dobrú noc? Ani s nimi sa v rámci vynovenej ponuky nemusíte rozlúčiť. Nová receptúra aj im priniesla zmeny, ktoré mamy ocenia a deťom bude chutiť. Vybrať si môžete z chuťových variant: Škorica, jablko; Vanilka; Medová.


V nových receptúrach mliečnych kaší Sunar:
POUŽÍVAME PLNOTUČNÉ MLIEKO
POUŽÍVAME CELOZRNNÉ CEREÁLIE
NEPOUŽÍVAME PALMOVÝ OLEJ
NEPRIDÁVAME CUKOR
NEPOUŽÍVAME HYDROLYZOVANÉ CEREÁLIE


Viac informácií a inšpirácií nájdete na www.sunar.sk

*podľa požiadaviek zákona

(Kaše majú byť súčasťou pestrej a vyváženej stravy najskôr od ukončeného 4. mesiaca veku dieťaťa. Kaše nenahradzujú materské či dojčenské mlieko.)