Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Cez zľavové portály sa za polrok predalo vyše milión prenocovaní

Počítače Foto: TASR

Zľavy na pobyty pritom predstavujú približne 30 % všetkých zliav.

Bratislava 19. júla (TASR) - Slovenské zľavové portály predali v 1. polroku tohto roka približne 1,13 milióna prenocovaní v ubytovacích zariadeniach. Z toho tvoria ubytovania na Slovensku 53 %, teda približne 600.000 prenocovaní. Vyplýva to z prieskumu Odpadneš.sk, ktorý zhromažďuje ponuky zľavových portálov a vo výskume sa zameral na 25 slovenských zľavových stránok.

Zľavy na pobyty pritom predstavujú približne 30 % všetkých zliav. Z nich je najväčší záujem o pobyty na Slovensku, tie tvoria 42 %. Za nimi nasledujú so 17 % pobyty v Českej republike a následne so 7 % sú to výlety do Talianska, Maďarska a Chorvátska.

"Väčšina našich hotelierov sa na zľavové portály obracia znova a znova. Oproti minulosti však už presne vedia, koľko svojich kapacít a v akom čase chcú predať s veľkou zľavou a kedy sa môžu tešiť na zákazníkov za plné ceny," priblížil riaditeľ Odpadneš.sk Roman Helt.

Druhou najväčšou skupinou medzi ponukami zľavových portálov je tovar. Táto kategória je veľmi rôznorodá, prvé miesto však patrí kúpe darčekov vo forme veľkorozmerných či atypických fotografií a fotokalendárov.

Tretie miesto patrí službám spojeným s krásou a zdravím, kde sú najrozšírenejšou kategóriou masáže.