Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

FOTO: V Houstone oddelili siamské dvojčatá zrastené hruďami a bruškami

Lekári v Texaskej detskej nemocnici v Houstone úspešne oddelili siamské dvojčatá-batoľatá, ktoré sa v roku 2016 narodili spojené hrudníkmi a brušnými dutinami. Foto: TASR/AP

Dvojičky sa narodili predčasne, krátko po 35 týždňoch matkinho tehotenstva, a to 29. decembra 2016.

Houston 14. februára (TASR) - Lekári v Texaskej detskej nemocnici v Houstone úspešne oddelili siamské dvojčatá-batoľatá, ktoré sa v roku 2016 narodili spojené hrudníkmi a brušnými dutinami. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra AP.

Hovorkyňa Texaskej detskej nemocnice Lindsey Foxová uviedla, že 13-mesačné dievčatká Anna a Hope Richardsové boli v utorok v dobrom zdravotnom stave. Operácia, pri ktorej ich oddelili, sa uskutočnila 13. januára a oznámili ju v pondelok, dodala hovorkyňa.

Lekári v Texaskej detskej nemocnici v Houstone úspešne oddelili siamské dvojčatá-batoľatá, ktoré sa v roku 2016 narodili spojené hrudníkmi a brušnými dutinami.
Foto: TASR/AP

Sestry-dvojičky tvoria teraz rodinu spolu s dvoma staršími bratmi Collinom a Sethom a rodičmi Jill a Michaelom. Richardsovci pochádzajú zo severu amerického štátu Texas. Hovorkyňa nemocnice odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti o rodine, keďže matka s otcom sa sústreďujú na zotavenie svojich dcér.

Predstavitelia nemocnice vyhlásili, že fakt, že dievčatá sú zrastené, odhalilo bežné ultrazvukové vyšetrenie. Dvojičky sa narodili predčasne, krátko po 35 týždňoch matkinho tehotenstva, a to 29. decembra 2016 v Pavilóne pre ženy v Texaskej detskej nemocnici. Spoločne vážili 4,42 kilogramu.

Detaily o ďalšej prognóze dvojičiek lekári neposkytli.