Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Vo veku 121 rokov zomrel v Čile najstarší človek na svete

Celino Villanueva Jaramillo Foto: www.nanduti.com

Čiľan Celino Villanueva Jaramillo zomrel v nemocnici v San José de Mariquina v stredu ráno. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter to potvrdil čilský minister zdravotníctva Emilio Santelices.

Santiago 19. apríla (TASR) - Vo veku 121 rokov zomrel v stredu Čiľan Celino Villanueva Jaramillo považovaný za najstaršieho človeka na svete.

Jaramillo zomrel v nemocnici v meste San José de Mariquina v stredu ráno o 05.49 h miestneho času. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter to potvrdil čilský minister zdravotníctva Emilio Santelices.

Celino Villanueva Jaramillo sa narodil 25. júla 1896. Vďaka svojmu pokročilému veku s ním médiá robili mnoho rozhovorov a pozývali ho do televíznych programov. Keďže nebolo možné dostatočne overiť jeho dátum narodenia, Jaramillo nebol nikdy zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najdlhšie žijúci človek na svete, napísal denník Guardian.

Minulý týždeň Jaramillo spadol z postele a zlomil si tri rebrá, pričom jedno mu prepichlo pľúca. Po operácii a pobyte na jednotke intenzívnej starostlivosti boli lekári optimistickí a verili, že sa vylieči. Avšak niekoľko posledných dní sa jeho stav zhoršil.

Santelices spolu s čilským prezidentom Sebastiánom Piňerom vyjadrili sústrasť "všetkým, ktorí trpia jeho odchodom".

Celino Villanueva Jaramillo, ktorý pracoval ako farmár, sa nikdy neoženil a nemal už ani žijúcich príbuzných. Pochovajú ho v piatok na cintoríne v meste Mehuín.