Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

FOTO: Deti v čínskej dedine lozia do školy po rebríku na strmom útese

Nebezpečnú situáciu začali úrady riešiť, keď sa objavili ohromujúce fotografie detí, ako lezú po rebríku alebo na ňom pózujú fotografovi. Foto: TASR/AP

Rebrík je jediným prístupom do dediny Atuleer, do ktorej sa deti vracajú každé dva týždne zo školy, kde žijú na internátoch.

Peking 27. mája (TASR) - Dedina v hornatej západnej oblasti Číny, kde školáci musia liezť po 800 metrov vysokom bambusovom rebríku pripevnenom k strmému útesu, zrejme dostane oceľové schodisko na zvýšenie bezpečnosti. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Nebezpečnú situáciu začali úrady riešiť, keď sa objavili ohromujúce fotografie detí, ako lezú po rebríku alebo na ňom pózujú fotografovi. Miesto sa nachádza v okrese Čao-ťüe v provincii S-čchuan.

Rebrík je jediným prístupom do dediny Atuleer
Foto: TASR/AP


Situácia zdôrazňuje, aká obrovská priepasť v rozvoji je medzi prosperujúcou, modernou východnou Čínou a oblasťami v odľahlom vnútrozemí západnej Číny, ktorá ešte stále žije vo veľkej chudobe.

Médiá v správach uviedli, že rebrík je jediným prístupom do dediny Atuleer, do ktorej sa deti vracajú každé dva týždne zo školy, kde žijú na internátoch. V dedine sa nachádza 72 rodín. Sú príslušníkmi menšinovej skupiny I a živia sa prevažne pestovaním zemiakov, vlašských orechov a čili paprík.