Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

VIDEO:Brad je smutný z rozvodu s Angelinou, teraz sú dôležité ich deti

Na snímke Brad Pitt a Angelina Jolieová Pittová počas scény z filmu By the Sea. Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Žiadosť o rozvod podala Angelina kvôli neprekonateľným rozporom.

Los Angeles 20. septembra (TASR) - Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom, uviedol dnes pre americkú televíziu CNN zdroj oboznámený s dokumentom.

Herečka a režisérka v rozvodových dokumentoch, podaných v pondelok v Los Angeles, uviedla ako dôvod rozvodu "neprekonateľné rozpory". Žiada aj zverenie ich šiestich detí do svojej starostlivosti, pričom Pitt by mal právo navštevovať ich. Právnik Jolieovej Pittovej, Robert Offer, dnes povedal, že rozhodnutie rozviesť sa urobila kvôli "zdraviu rodiny". V žiadosti je uvedený dátum rozluky štvrtok 15. septembra, dodala tlačová agentúra AP.

Na archívnej snímke z 28. júna 2001 americkí herci Brad Pitt a jeho manželka Jennifer Anistonová prichádzajú na módnu prehliadku Giorgia Armaniho na jar-leto 2002 v Miláne. Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom. FOTO TASR/AP
Foto: TASR AP


Herec dnes v magazíne People zverejnil vyhlásenie k žiadosti o rozvod. Poprosil v ňom tlač, aby sa držala ďalej od jeho detí. "Som tým veľmi zarmútený, ale najviac teraz záleží na blahu našich detí. Žiadam vás o láskavosť - dajte im priestor, ktorý si v tomto ťažkom období zaslúžia," napísal Pitt vo vyhlásení.



Pitt a Jolie sa zosobášili v roku 2014, ale ich vzťah sa stal predmetom špekulácií už v roku 2004, keď obaja hrali hlavné úlohy v akčnej filmovej komédii Pán a pani Smithovci. V tom čase bol Pitt ženatý s herečkou Jennifer Anistonovu, známou aj z televízneho seriálu Priatelia.

Angelina Jolie a Brad Pitt
Foto: TASR/AP


Počiatky ľúbostného vzťahu Jolieovej a Pitta vyvolali dovtedy nevídanú lavínu správ v bulvárnych médiách. Obaja sa zblížili počas nakrúcania akčného filmu Pán a pani Smithovci v roku 2004, čo vyvolalo šíriacu sa fámu - dvojicou vytrvalo popieranú -, že Jolie spôsobila rozvod Pitta s Anistonovou. Pitt a Anistonová oznámili rozchod v januári 2005 a herečka podala o niekoľko mesiacov žiadosť o rozvod.

Americká herečka Angelina Jolie by patrila medzi favoritky na prežitie konca sveta.
Foto: TASR/AP


V januári 2005 Pitt a Anistonová oznámili, že sa rozchádzajú, a herečka podala o niekoľko mesiacov žiadosť o rozvod.

Už v apríli 2004 sa objavili fotografie Pitta, Jolieovej a jej adoptovaného syna Maddoxa v Keni.

Americká herečka Angelina Jolieová, syn Maddox Jolie-Pitt a Brad Pitt pózujú na červenom koberci počas príchodu na slávnostnú ceremóniu udeľovania čestných Oscarov v Los Angeles 16. novembra 2013.
Foto: TASR/AP


Brada a Angelina majú šesť detí

Pár oznámil zasnúbenie v roku 2012.V roku 2014 sa vzali na malom, súkromnom obrade v kaplnke na zámku Miraval vo francúzskej obci Correns, dodala televízia CNN. Majú šesť deti: 15-ročného Maddoxa, 12-ročného Paxa, 11-ročnú Zaharu, desaťročnú Shiloh a osemročné dvojčatá Knoxa a Vivienne. Pár si adoptoval deti z Kambodže, Vietnamu a Etiópie. A snažil sa využiť svoju slávu v závažných oblastiach. Jolie, veľvyslankyňa dobrej vôle OSN, sa angažovala v prospech utečencov a v rôznych ďalších problémoch v Afrike, ako aj v liečbe rakoviny prsníka. Ona sama podstúpila dvojitú mastektómiu.

Na archívnej snímke z 15. mája 2008 americkí herci Brad Pitt a Angelina Jolieová pricháduajú na premiéru filmu Kung Fu Panda počas 61. ročníka MFF v Cannes. Jedno z najslávnejších hollywoodskych manželstiev sa skončilo. Angelina Jolie podala žiadosť o rozvod s manželom Bradom Pittom. FOTO TASR/AP
Foto: TASR AP


Z Angeliny Jolieovej sa stala tiež filmová režisérka. Vlani hrali manželia spolu v jej filme Pri mori (By the Sea). Stelesňovali atraktívnych manželov na spoločnej dovolenke vo Francúzsku, pričom ich manželstvo bolo už v rozpade. Snímka zarobila len 538.000 dolárov.

Jolie v rozhovore pre agentúru AP v roku 2014 povedala, že hrať manželov s problémami bolo očistné.