Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Husľový virtuóz P. Šporcl zaslal rodine s pätorčatami 20 000 korún

Foto: TASR

Práve on bol totiž za anonymne zaslaným darom 20.000 Kč rodine s pätorčatami z Milovíc, ktoré sa narodili začiatkom júna 2013.

Praha 5. januára (TASR) - Český husľový virtuóz Pavel Šporcl sa na sklonku minulého roka zaskvel ľudsky. Práve on bol totiž za anonymne zaslaným darom 20.000 Kč rodine s pätorčatami z Milovíc, ktoré sa narodili začiatkom júna 2013.

Vypátralo to napriek absencii správy pre prijímateľa internetové vydanie denníka Blesk, ktoré zistilo, že konateľom firmy figurujúcej ako odosielateľ je práve spomínaný koncertný umelec.

"Pomáhať vždy patrilo k dobrým mravom. Navyše nikto nevie, kedy bude pomoc sám potrebovať," citovalo periodikum Šporclove slová. "Mali by sme byť na pätorčatá pyšní. Na svete je ich iba niekoľko desiatok," zdôraznil a pripomenul, že je od začiatku v kontakte s danou rodinou, ako aj Rodinným centrom v Miloviciach. "Viem, aká náročná je starostlivosť o päť detí v rovnakom veku," uzavrel muž, ktorý spoločne s manželkou-herečkou Bárou Kodetovou vychováva tri deti.