Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Degustačné menu prináša zážitok pre všetky zmysly

Degustačné menu prináša zážitok pre všetky zmysly Foto: Hotel Matyšák

Reštaurácia Hotela Matyšák je už dlhodobo známa svojou výnimočnou kuchyňou, ktorá pohladí nielen chuťové a čuchové, ale aj vizuálne zmysly.

Bratislava 25. marca (OTS) - Jej šéfkuchár Branislav Križan pripravuje každé jedlo ako umelecké dielo. A reštaurácia, ktorej prívlastok je vínna, nenecháva nič na náhode. Vína k jednotlivým jedlám vyberá samotný majiteľ spoločnosti Peter Matyšák.

So snahou priblížiť sa viac k zákazníkom a ponúknuť im čo najviac zážitkov, prichádza reštaurácia s novinkou v podobe degustačného menu – 3, 5 a 7 chodového.

Spoločnosť Víno Matyšák, s.r.o., ktorá vlani získala prestížne ocenenie Vinárstvo roka je známa nielen výrobou výnimočných vín, ktoré získavajú ocenenia na domácich aj zahraničných výstavách, ale aj gastronomickou činnosťou, ktorú v súčasnosti reprezentujú tri prevádzky – reštaurácia Hotela Matyšák v Bratislave, Vinum Galeria Bozen v Pezinku a Samoobslužný bufet v Poliklinike na bratislavských Kramároch.

Foto: Hotel Matyšák
Každá prevádzka je v ničom iná a mnoho vecí má spoločných. Tak napríklad všetky prevádzky pripravujú jedlá z čerstvej zeleniny z vlastnej biofarmy, pečivo a pekárenské výrobky vychádzajú z pece v jednotlivých prevádzkach a mäso, ktoré pochádza od overených dodávateľov, porciuje mäsiar presne podľa požiadaviek šéfkuchára.

Len takto a vďaka šikovnosti šéfkuchárov a ich tímov, ktorí navyše pozorne počúvajú želania zákazníkov, môže reštaurácia rásť, vyvíjať sa a inovovať. Získané ocenenia sú už len príjemným bonusom. A reštaurácia Hotela Matyšák ich má niekoľko. Napríklad od rakúskej produkcie edície Gault & Millau, ktorej experti ju hodnotia mimoriadne vysoko.

A aby si mohli hostia vychutnať viac týchto delikates, spolu s vínami, ktoré zožali priam neuveriteľné úspechy, prichádza reštaurácia Hotela Matyšák s degustačným 3 alebo 5 a 7 chodovým menu. "Po mimoriadnych úspechoch našich vín na medzinárodných, ale i domácich súťažiach sme hľadali spôsob ako sa čo najprirodzenejšie o tieto kvalitné vína podeliť s našimi zákazníkmi. Preto sme prišli s myšlienkou snúbenia jedla s vínom vo forme degustačných – zážitkových menu", hovorí Miloslav Dvořák, riaditeľ Hotela Matyšák.

Vína k degustačnému menu vyberal priamo majiteľ vinárstva, Peter Matyšák, v budúcnosti to bude robiť somelier. Čo je ale pre hostí určite zaujímavé, napárované vína sú už v cene menu. V tomto je Matyšák naozaj unikátom a nielen slovenským.

Štandardom totiž je, že cena vína k degustačným menu sa účtuje osobitne. Reštaurácia tak vhodne využíva prepojenie s vinárstvom.

Kombinácia delikátnych špecialít so správne zvoleným vínom nechá vyniknúť kráse a rôznorodosti jednotlivých odrôd. Táto ponuka nie je určená len pre odborníkov a gurmánov, ktorí vedia oceniť kvalitné vína a jedlo. Naopak, ponúkané 3 a 5 - chodové večere môžu osloviť a potešiť širšiu verejnosť, 7 chodové menu je ako stvorené pre väčšie či menšie skupiny, či pracovné stretnutia. Všetkých zákazníkov, ktorí si prídu vychutnať pripravené špeciality čaká príjemná obsluha a prostredie reštaurácie, ktorej skvostom je aj archívna vínna pivnica, ktorá sa svojou veľkosťou zaraďuje medzi najväčšie a v spojení s reštauráciou patrí k svetovým unikátom.
Foto: Hotel Matyšák

Napriek tomu, že rezervácie v reštaurácii Hotela Matyšák nie sú povinné, odporúčame, aby si zákazníci telefonicky objednali miesto a zvolenie menu vopred. Pomôže to predísť prípadnému sklamaniu z čakania a zároveň nám umožní ponúknuť služby na profesionálnej úrovni, ktorá sa očakáva.