Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Gérard Depardieu sa chce presťahovať na bieloruský vidiek

Francúzsky herec Gerard Depardieu Foto: TASR/AP

Som už otrávený a unavený z daňového systému vo Francúzsku. Hoci tam nežijem, stále odvádzam dane, sťažoval sa herec.

Paríž 5. septembra (TASR) - Francúzsky filmový herec Gérard Depardieu hodlá predať všetok svoj majetok v rodnej krajine a presťahovať sa do Bieloruska. Držiteľ cien César a Zlatý glóbus to uviedol v piatkovom rozhovore pre francúzsky týždenník TV Magazine, z ktorého citovala agentúra TASS.

"Som už otrávený a unavený z daňového systému vo Francúzsku. Hoci tam nežijem, stále odvádzam dane. Zamýšľam, že predám všetok svoj majetok v tejto krajine vrátane domu a reštaurácií. Nechcem byť viac súčasťou Francúzska napriek tomu, že mám rád tamojších ľudí. Momentálne žijem v Taliansku, avšak čoskoro sa usadím medzi vidiečanmi v Bielorusku. Je to veľmi pekná krajina s milým prezidentom," uviedol Depardieu.

"Navštevujem mnoho krajín, ale nikde sa pridlho nezdržiavam. Nepáči sa mi, čo sa stáva z Európy pod vedením francúzskych, nemeckých a talianskych lídrov," dodal herec, ktorý v roku 2013 získal ruské občianstvo a vlastní apartmán v čečenskej metropole Groznyj, pripomína TASS.

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko prijal Depardieua v júli vo svojom sídle pri Minsku. Lukašenko vzal svojho hosťa na výlet, ukázal mu poľnohospodárske stroje a učil ho zručnostiam v kosení. Diskutovali aj o prípadnej spolupráci medzi Ruskom a Bieloruskom v oblasti umenia a kultúry.