Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Do súťaže Dráma 2018 prihlásili 34 textov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Okrem hlavnej ceny bude udelená aj Cena Činohry SND a zároveň po prvý raz udelia Cenu Divadla Jána Palárika v Trnave.

Bratislava 11. februára (TASR) - Do súťaže Dráma 2018 o najlepší dramatický text v slovenskom a českom jazyku prihlásili autori a autorky 34 textov. "Z toho 24 v slovenskom a desať v českom jazyku. Novinkou súťaže je rozšírenie ocenení o Cenu Divadla Jána Palárika v Trnave, ktoré sa zároveň spoločne s Divadelným ústavom a Činohrou Slovenského národného divadla stalo spoluusporiadateľom," TASR o tom informoval Dušan Poliščák, PR manažér Divadelného ústavu.

Do konca apríla bude o dramatických textoch rozhodovať päťčlenná porota v zložení Miriam Kičiňová (dramaturgička, lektorka dramaturgie Činohry SND), Lucia Mihálová (dramaturgička Divadla Jána Palárika v Trnave), Marián Amsler (režisér, pedagóg na VŠMU v Bratislave, umelecký šéf Divadla DPM), Lenka Čepková (dramatička, scenáristka, dramaturgička Štúdia 12 v Bratislave) a Vladislava Fekete (dramaturgička, riaditeľka Divadelného ústavu).

Okrem hlavnej ceny bude udelená aj Cena Činohry SND a zároveň po prvý raz udelia Cenu Divadla Jána Palárika v Trnave. Rozhlas a televízia Slovenska - Rádio Devín udelí Cenu Rádia Devín.

Texty finalistov súťaže budú publikované v podobe e-knihy.

"Vyhlásenie výsledkov súťaže spolu s verejnou prezentáciou textov - Trojboj sa uskutoční v máji v rámci 15. ročníka festivalu Nová dráma/New drama 2019," uzavrel.