Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Dobrovoľníci v letnom ornitologickom tábore majú pred sebou veľa práce

Na snímke z 23. apríla 2015 sú čerstvo vyliahnuté mláďatá sokola vo voliére na vtáčej farme v meste Čoka na severe Srbska. Väčšina sokolov a ďalších dravcov skončí v Arabských Emirátoch, kde ma sokoliarstvo dlhú tradíciu. Tradičnou disciplínou je lov na tetrova, kedy cvičený dravý vták útočí z vo veľkej rýchlosti výšky na tetrova. Foto: TASR/AP

Počas tábora je naplánovaný monitoring a krúžkovanie vtáctva, kosenie lúk i hrádzí.

Senné 27. júla (TASR) – Letný ornitologický tábor v Sennom v Michalovskom okrese sa dnes oficiálne otvoril. S prácami sa podľa slov Mateja Repela zo Slovenskej ornitologickej spoločnosti/BirdLife Slovensko začne vo štvrtok (28.7.).

Cieľom ochranárskeho tábora, ktorý potrvá v najvýznamnejších Chránených vtáčích územiach (CHVÚ) pre vodné vtáctvo na Slovensku – Medzibodrožie a Senianske rybníky do nedele (31.7.), je prispieť k poznaniu avifauny a zachovaniu krás týchto oblastí. Dobrovoľníci zároveň svojou vlastnou prácou dopomôžu k údržbe turistickej infraštruktúry pre verejnosť, ale aj ku skrášleniu Avescentra, ktoré slúži ako stredisko pre stretnutia a aktivity vo Vtáčom raji.

Počas tábora je naplánovaný monitoring a krúžkovanie vtáctva, kosenie lúk i hrádzí. Práce na farme budú zas spočívať v prekladaní ohradníka, ukladaní sena i pasení kráv.

Podujatie je realizované v rámci projektu LIFE Nature „Ochrana bučiaka veľkého a chochlačky bielookej v CHVÚ Medzibodrožie na Slovensku".