Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Dom zosnulej speváčky Amy Winehousovej je na predaj

Na snímke z 31. mája 2012 dom zosnulej britskej speváčky Amy Winehouseovej v londýnskej štvrti Camden, ktorý sa rodina zosnulej speváčky rozhodla ponúknuť na predaj. Foto: TASR/AP

Dom s tromi spálňami, pri ktorom sa od smrti 27-ročnej speváčky každý deň objavujú nové kytice kvetov od fanúšikov, je na predaj za 2,7 milióna libier (3,4 milióna eur).

Londýn 31. mája (TASR) - Rodina zosnulej britskej speváčke Amy Winehousovej predáva dom v londýnskej štvrti Camden, v ktorom speváčka žila a kde ju vlani v júli našli mŕtvu v dôsledku otravy alkoholom.

Dom s tromi spálňami, pri ktorom sa od smrti 27-ročnej speváčky každý deň objavujú nové kytice kvetov od fanúšikov, je na predaj za 2,7 milióna libier (3,4 milióna eur).

Hovorca speváčkinej rodiny podľa agentúry AP zdôvodnil predaj tým, že nikto z nej si nevie predstaviť žiť v dome, ktorý Amy tak milovala a v ktorom zomrela. "Nebolo by príliš praktické, aby dom zostal prázdny a platili by sme náklady na jeho údržbu. Rozhodnutie sme prijali s veľkou ľútosťou," konštatoval hovorca Chris Goodman.

Vila s rozlohou 232 metrov štvorcových má podľa inzerátu tri obývačky a tri spálne, pričom v jednej je netradičný klenutý strop, a dve záhrady s výhľadom na námestie Camden Square.

Hovorca realitnej spoločnosti, ktorá dom predáva, uviedol, že ponuka vyvolala veľký záujem, hoci v inzeráte sa ani slovom nespomína prominentná majiteľka nehnuteľnosti. Početní potenciálni klienti údajne kontaktujú firmy so žiadosťou o podrobnejšie informácie o ponúkanom dome.

Winehousovú, ktorá dlho bojovala so závislosťou od drog a alkoholu, našli mŕtvu 23. júla 2011. Pitva ukázala, že sa priotrávila alkoholom. Preslávila sa najmä svojím albumom z roku 2006 s názvom Back to Black, za ktorý získala päť cien Grammy a ďalšie početné hudobné ocenenia.