Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Spevák Max Jason Mai odlieta na Eurosong aj s technologickým unikátom

Foto: TASR/Michal Svítok

Max (civilným menom Miro Šmajda) si uvedomuje vážnosť podujatia a milióny divákov, ktorí ho budú sledovať.

Bratislava 11. mája (TASR) – Už o dva týždne sa na piesňovej súťaži Eurovision Song Contest 2012 v azerbajdžanskom Baku predstaví slovenský spevák Max Jason Mai so skladbou Don't Close Your Eyes.

Súťažiť bude v druhom semifinálovom kole 24. mája.

Do Baku odlieta už v pondelok 14. mája s nasledovnou ambíciou: „Maximálne zaujať a maximálne uspieť,“ uviedol pred odletom na dnešnom stretnutí s médiami.


Galéria: Max Jason Mai





Okrem samotnej súťažnej piesne sa bude Max snažiť zaujať aj technologickou novinkou, ktorú okrem neho používajú zatiaľ len kapela U2 a Paul McCartney.

Ide o interaktívnu podpisovú digitálnu kartu, ktorá bude slúžiť na jeho prezentáciu aj pri stretnutiach priamo v Baku.

„Je to na trhu úplná novinka,“ spresnil Juraj Dozsa zo spoločnosti Smartvision, ktorá pre nášho interpreta pripravuje na Eurovíziu túto exkluzívnu prezentáciu, a dodal: „V momente, keď sa na kartu pozrie človek napríklad cez kameru v mobilnom telefóne, spustí sa trojrozmerný holografický obraz Maxa Jasona Maia, ktorý sa objaví v priestore. Obraz je interaktívny, fotografia akoby ožila. Je to veľakrát komunikatívnejšie ako obyčajná podpisová karta.“

Max Jason Mai má unikátnu podpiskartu, akú majú len 3 interpreti na svete

Tu bude player


Svoju predstavu o ďalšom využití novinky má aj samotný interpret.

„Človeka, ktorému sa karta dostane do rúk, to okamžite posunie k tomu, aby si vypočul aj vašu muziku a zoznámil sa s vami,“ doplnil Max.

Okrem toho púta veľkú pozornosť aj Maxov špeciálny amulet, maxagram. Takisto ide o unikát, vychádza v prvom rade z mena MAX a obsahuje veľa prastarých symbolov. „Symboly predstavujúce jednotlivé elementy ako kruh, spojenie mužskej a ženskej energie i môj základný postoj, pri ktorom upínam ruky hore k vyšším silám a nohami zostávam na zemi,“ vysvetlil spevák.

Spevák Max Jason Mai o prípravách na Eurovision Song Contest



Tu bude player


O návrhy oblečenia pre MJM a jeho kapelu sa postarala módna návrhárka Andrea Paldan. Je známa tým, že rada pracuje s čiernou farbou. „Čierna nie je len výsadou večerných šiat, patrí aj k rokenrolu,“ uviedla.

Prvá skúška čaká na Maxa už v stredu 16. mája. Národné poroty hodnotia piesne už na generálkových koncertoch deň pred samotným semifinále, podľa ktorého hlasujú diváci pri obrazovkách. Výsledná známka, ktorá zaručuje postup do finále, je potom súčtom hodnotenia národných porôt a televíznych divákov.

Max Jason Mai so skladbou Don't Close Your Eyes.





Max (civilným menom Miro Šmajda) si uvedomuje vážnosť podujatia a milióny divákov, ktorí ho budú sledovať.

„Nechcem na vystúpenie veľmi myslieť, ani veľmi tlačiť, že mám niečo dokazovať. Myslím, že keď si to užijeme, tak práve vtedy by to mohlo zafungovať. To, čo je okolo, je fajn, je výborné, ja mám veľmi rád kontakt s ľuďmi, s fanúšikmi, aj s novinármi, nemám s tým problém,“ dodal pre TASR.

V dvoch semifinálových kolách 22. a 24. mája bude súťažiť o postup 37 krajín, slovenský zástupca vystúpi v druhom semifinále. V prípade úspechu si v 25-tisícovej Baku Crystal Hall a pred 125 miliónmi televíznych divákov zaspieva vo finále 26. mája. Priame prenosy odvysiela Slovenská televízia.