Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Magazín

Expriateľ Amandy Knoxovej bude poradcom v talianskej krimišou

Raffaele Sollecito reční počas tlačovej konferencie 30. marca 2015 v Ríme. Taliansky najvyšší súd zrušil 27. marca usvedčujúci rozsudok nad Američankou Amandou Knoxovou, ktorú odsúdili za vraždu britskej študentky Meredith Kercherovej. Foto: TASR/AP/Andrew Medichini

Kasačný súd vlani anuloval usvedčenie Američanky Knoxovej a jej bývalého talianskeho priateľa Raffaela Sollecita z vraždy a súvisiacich obvinení, pričom nenariadil konanie ďalšieho súdneho procesu.

Rím 5. apríla (TASR) - Raffaele Sollecito, ktorý sa stal známym ako bývalý priateľ americkej študentky Amandy Knoxovej a bol spolu s ňou zbavený viny za vraždu Meredith Kercherovej, bude poradcom v talianskej televíznej kriminálnej šou.

Ako dnes informovali talianske médiá, Sollecito sa objaví raz do týždňa v programe Il Giallo della Settimana (Záhada tohto týždňa), ktorú vysiela televízna stanica TgCom24, jedna zo súčastí mediálneho impéria rodiny bývalého premiéra Silvia Berlusconiho.

Amanda Knoxová (uprostred), jej snúbenec Colin Sutherland a jej matka Edda Mellasová (vpravo) poskytujú rozhovor novinárom 27. marca 2015 v Seattli. Taliansky najvyšší súd zrušil 27. marca usvedčujúci rozsudok nad Američankou Amandou Knoxovou, ktorú odsúdili za vraždu britskej študentky Meredith Kercherovej.
Foto: TASR/AP/Ted S. Warren


Riaditeľ TgCom24 Paolo Liguori pre denník Corriere della Sera vysvetlil, že "Sollecito bol oslobodený... bol vo väzení, prešiel si odvolaniami a lepšie ako ktokoľvek iný vie, ako funguje justícia, a nám bude rozprávať o svojich snaženiach".

Sollecita s Knoxovou zatkli v talianskom meste Perugia štyri dni po objavení Kercherovej tela. Telo sa našlo v byte, kde mladé ženy spoločne bývali ako účastníčky výmenného študentského pobytu na univerzite v Perugii.

Na kombosnímke vydanej 25. marca 2013 zľava taliansky študent Raffaele Sollecito, zosnulá 21-ročná britská študentka Meredith Kercherová a jej americká spolubývajúca Amanda Knoxová
Foto: TASR/AP


V súvislosti s vraždou Sollecito a Knoxová strávili štyri roky v talianskom väzení, pričom talianske súdy nad nimi vyriekli päť navzájom si protirečiacich verdiktov: najprv boli uznaní za vinných a odsúdení, potom boli označení za nevinných, vzápätí bolo rozhodnuté o obnovení procesu, v ktorom boli znova obvinení, a napokon boli pre nedostatok dôkazov vlani v marci oslobodení.

Sollecito, ktorý vyštudoval počítačové inžinierstvo, sa začiatkom tohto roka dostal na prvé stránky novín, keď oznámil vytvorenie start-upu a sociálnej siete určenej pre ľudí, čo si chcú uctiť pamiatku svojich zosnulých príbuzných či priateľov. Sieť sa má volať Memories, ale zatiaľ nie je funkčná.