Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Magazín

Smrteľne chorý fanúšik Hviezdnych vojen videl nový diel v predpremiére

Ilustračné foto. Záber z filmu Hviezdne vojny. Foto: TASR/AP Photo

Splniť tento sen mu pomohla jeho výzva, ktorú nedávno zverejnil prostredníctvom televízie.

Houston 6. novembra (TASR) - Dlhoročný americký fanúšik Hviezdnych vojen, ktorého rakovina dospela do terminálneho štádia, videl v noci nadnes ako prvý spomedzi divákov najnovší, siedmy diel tejto filmovej ságy ešte pred jeho oficiálnou celosvetovou premiérou.

Splniť tento sen mu pomohla jeho výzva, ktorú nedávno zverejnil prostredníctvom televízie v americkom štáte Texas. Táto výzva sa potom šírila sociálnymi sieťami a dostala sa až k režisérovi J. J. Abramsovi, ktorý súhlasil, aby 32-ročný Daniel Fleetwood videl Hviezdne vojny 7: Sila sa prebúdza ešte pred oficiálnym uvedením do kín 18. decembra.

Fleetwood je fanúšikom Star Wars od detstva, preto mal želanie vidieť aj najnovší diel ságy. Jeho rakovina je však v takom štádiu, že sa jej oficiálneho uvedenia nemusí dožiť. Lekári mu totiž už v júli povedali, že mu zostávajú len dve mesiace života, keďže rakovina zasiahla 90 percent jeho pľúc.

Kampaň na podporu jeho prosby zaujala aj hlavných protagonistov filmu - Marka Hamilla, ktorý hrá legendárneho Luka Skywalkera, i Johna Boyegu, stvárňujúceho postavu Finna. Fleetwoodovo želanie nakoniec splnil režisér J. J. Abrams, ktorú mu poskytol zatiaľ nedokončenú verziu siedmej epizódy.