Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Fashion LIVE! 2017 otvorí premiéra novej kolekcie Jakuba Polanku

Pozvánka na Fashion LIVE! 2017 Foto: Facebook Fashion LIVE! 2017

Trojdňové módne podujatie sa bude konať od 18. do 20. októbra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. Slovenská i zahraničná módna tvorba bude prezentovaná nielen počas prehliadok.

Bratislava 2. októbra (TASR/Teraz.sk) - Módne podujatie Fashion LIVE! bude mať tento rok samostatný opening event. Uskutoční sa v utorok 17. októbra a premiéru na ňom bude mať nová kolekcia dizajnéra Jakuba Polanku. Český módny tvorca uvedie svoju najnovšiu kolekciu SS18 deň pred oficiálnym otvorením trojdňového módneho eventu.

"Aj keď mám práve teraz šicí maratón, veľmi sa teším na skvelú partiu a atmosféru, ktorá na Fashion LIVE! bude. Na samotnú prehliadku sa zatiaľ tešiť nedokážem, pretože ma stresuje predstava, koľko práce nás všetkých čaká. Nakoniec to ale vždy stojí za to," komentoval dizajnér svoj návrat na slovenskú módnu scénu. Po prehliadke jeho aktuálnych modelov bude nasledovať krst špeciálneho vydania magazínu LÁV, ktoré bude venované práve projektu Fashion LIVE! a všetkým jeho tohtoročným účastníkom. O krst nového čísla magazínu sa postará samotný dizajnér Jakub Polanka, ktorý bude aj súčasťou odbornej poroty a spoločne s ďalšími porotcami rozhodne o udelení Fashion LIVE! Awards.

Trojdňové módne podujatie sa bude konať od 18. do 20. októbra v priestoroch bratislavskej Starej tržnice. Slovenská i zahraničná módna tvorba bude prezentovaná nielen počas prehliadok, ale aj v dizajnérskych showroomoch rozmiestnených na poschodí.

V prvý deň si návštevníci vychutnajú kolekcie študentov odevného dizajnu z Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave z Ateliéru 343. Svoje najnovšie kolekcie ďalej uvedú dizajnéri Jakub Straka, Ivana Rosová, Andrea Pojezdálová, poľská návrhárka Klaudia Markiewicz a módna značka Twinset. "Zaujímavosťou tohtoročného podujatia bude samostatný blok prehliadok Green Carpet venovaný udržateľnej móde. V rámci neho predvedú modely značky Nosene, Bartinki a návrhárka Maja Božovič," TASR informovala za organizátorov Katarína Laznibatová.

Študenti z maďarskej školy Budapest Metropolitan University otvoria druhý prehliadkový deň. Po nich sa predstavia slovenská značka Puojd, dizajnérky Barbora Kubi, Petra Kubíková, český dizajnér Martin Havel, Marcel Holubec W., Boris Hanečka a Dana Voda so spoločne vytvorenou kolekciou, i pánska značka Blažek.

Záver bude patriť študentom odevného dizajnu z ADO - Univerzity Tomáša Bati v Zlíne, ďalej svoju tvorbu odprezentujú mladí tvorcovia Pavol Dendis, Silvia Zrebná a Petra Kovacs. Fanúšikovia módy sa môžu tešiť aj na novú kolekciu obľúbenej dizajnérky Lenky Sršňovej, módnej značky Cuplé či Rozbora Couture a chýbať nebudú ani zahraniční hostia Irina Dzhus z Ukrajiny a Zofie Angelic z Nemecka. Večer uzavrú tri víťazky súťaže Hubert Fresh Fashion Contest - Vladimíra Dančová, Tatiana Dvořáková a Kristína Vavrová. Podujatie vyvrcholí odovzdávaním Fashion LIVE! Awards 2017.