Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Fashion Show recyklovanej módy ukáže špeciálne ekologické modely

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ekologické odevy si budú môcť záujemcovia priamo na mieste vydražiť a zároveň pomôcť. Výťažok z akcie pôjde rodinám v núdzi.

Bratislava 4. marca (TASR) - Aj oblečenie a šperky z použitých materiálov môžu byť krásne. Módnych nadšencov o tom presvedčia mladí dizajnéri aj renomovaní návrhári na Fashion Show recyklovanej módy. Špecifická módna prehliadka predvedie modely vyrobené z použitého textilu a nepotrebných vecí. Čo všetko sa dá urobiť zo starej rifľoviny alebo vrchnákov z fľašiek, ukážu aj návrhárka z Anglicka Sara Li-Chou Han či slovenská dizajnérka kabeliek a šperkov Denisa Bizoňová.

"Nie som hlúpa, aby som verila, že niekoľko tisíc viečok, ktoré neskončia na skládke, zachráni svet. Ale milujem tie okamihy, keď sa z drobných hliníkových plieškov, ktoré ležia celé veky na zemi, vykľuje nádherná striebrolesklá vecička. Napríklad kabelky z použitých uzáverov z plechoviek moje kamarátky milujú," hovorí Denisa Bizoňová.

Prehliadka recyklovanej módy ponúkne divákom originálne slovenské i zahraničné modely. Medzi nimi aj tie od Angličanky Sary Li-Chou Han, ktorá sa k navrhovaniu krásnych a zároveň ekologických modelov dostala na vysokej škole. "Ak chceme žiť v spravodlivom svete a chceme zachovať zdravú planétu pre ďalšie generácie, musíme sa trochu inak správať. Jednou z ciest je recyklovanie," prízvukuje návrhárka, ktorá recyklovanie uplatňuje aj v móde. "Viete, že tona secondhandového oblečenia stojí približne 1160 eur a tona nového až neuveriteľných 17.000? Pritom zo starých materiálov sa dajú vyrobiť naozaj sexi odevy," dodáva Sara Li-Chou Han.

Fashion Show recyklovanej módy sa uskutoční 22. apríla v Rivers Clube na Tyršovom nábreží v Bratislave. Ekologické odevy si budú môcť záujemcovia priamo na mieste vydražiť a zároveň pomôcť. Výťažok z akcie pôjde rodinám v núdzi. Lístky sú dostupné v sieti predpredaj.sk.