Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Filip Tůma je ambasádorom slovenských LPG áut

Filip Tůma je ambasádorom slovenských LPG áut, za dva týždne na aute na plyn najazdil takmer 5 000 kilometrov Foto: Probugas

Filip Tůma je ambasádorom slovenských LPG áut, za dva týždne na aute na plyn najazdil takmer 5 000 kilometrov.

Bratislava 29. júna (OTS) - Filip Tůma sa stal na Autosalóne Bratislava 2016 tvárou karty Probucard od Probugasu, ktorá zabezpečuje prestavbu auta na LPG bez vstupnej investície. Začiatkom júna dostal od Probucard svoje prvé LPG auto Subaru Legacy. Za krátky čas na ňom najazdil takmer 5 000 kilometrov.

Tůma: Jazda LPG je tichá a úsporná
Prekvapilo ma, aká je jazda LPG plynulá a tichá,“ hovorí Filip a dodáva. „ Ročne najazdím viac ako 80 000 kilometrov a náklady na palivo u mňa rozhodne nie sú zanedbateľné. Pri mojom jazdení by sa mi investícia do prestavby na LPG vrátila už o necelých šesť mesiacov. A v neposlednom rade, LPG patrí medzi alternatívne palivá, ktoré šetria naše životné prostredie.“

LPG prináša vodičovi veľa výhod
Tankovanie LPG je riešením pre všetkých, ktorí rozmýšľajú nad svojimi výdavkami. A nielen to. Auto s LPG prináša takmer dvojnásobný dojazd, šetrí motor aj motorový olej, je menej hlučné a keďže neprodukuje skoro žiaden smog a vypúšťa výrazne menej emisií CO2, je aj veľmi ekologické.

Ten, kto mesačne najazdí pri priemernej spotrebe benzínu 8 l/100 km čo i len 1 500 kilometrov, na pohonných hmotách ušetrí vďaka LPG za rok na peknú dovolenku (778 €). Kalkulačka prepočtu potenciálnych úspor je aj na www.probucard.sk.