Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Tůma najazdil za štyri mesiace na LPG viac ako 20tisíc kilometrov

Filip Tůma je ambasádorom slovenských LPG áut Foto: Probugas
Foto: PROBUCARD

Filip Tůma, ambasádor slovenských LPG áut, najazdil za štyri mesiace na LPG viac ako 20 tisíc kilometrov, ušetril takmer 1300€.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Filip Tůma sa stal začiatkom júna mediálnou tvárou karty Probucard, ktorá zabezpečuje prestavbu auta na LPG bez vstupnej investície. Ako veľvyslanec tohto alternatívneho autopaliva dostal k dispozícií Subaru Legacy (2 498 cm³, 115 kW) s pohonom aj na LPG. Za krátky čas na ňom najazdil viac ako 20 000 kilometrov.

Tůma: Jazda na LPG je tichá, úsporná a bezproblémová
Olomouc, Košice, Tatry boli, okrem iného, moje tohtoročné pracovné aj dovolenkové destinácie,“ hovorí Tůma a dodáva. „Ročne najazdím viac ako 80 000 kilometrov a náklady na palivo u mňa rozhodne nie sú zanedbateľné. Pri takomto nájazde by sa mi investícia do prestavby na LPG vrátila už o necelých šesť mesiacov. Hoci niekedy si môžem vybrať, akým autom kam pôjdem. V poslednom čase jazdím len LPG. Naozaj to šetrí peniaze.“

Filip Tůma pri nájazde 23 157 km spotreboval priemerne 10,59 litra LPG na 100 km, čo predstavuje úsporu 1 255 € oproti „čisto benzínovej jazde“.

LPG prináša vodičovi veľa výhod
Tankovanie LPG je riešením pre všetkých, ktorí rozmýšľajú nad svojimi výdavkami. A nielen to. Auto s LPG prináša takmer dvojnásobný dojazd, šetrí motor aj motorový olej, je menej hlučné a keďže neprodukuje skoro žiaden smog a vypúšťa výrazne menej emisií CO2, je aj veľmi ekologické.

Ten, kto mesačne najazdí pri priemernej spotrebe benzínu 8 l/100 km čo i len 1 500 kilometrov, na pohonných hmotách ušetrí vďaka LPG za rok na peknú dovolenku (773 €). Kalkulačka prepočtu potenciálnych úspor je aj na www.probucard.sk.