Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Magazín

Film Pod Generation poteší fanúšikov sci-fi komédií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Režisérka a scenáristka Pod Generation Sophie Barthesová sa v komediálnom žánri vyjadruje k témam, ktoré sú aktuálne.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Priaznivcov sci-fi komédií môže osloviť filmová novinka Pod Generation, v ktorej páry majú možnosť zdieľať svoje tehotenstvá. Partneri sa môžu striedať pri nosení plodu prostredníctvom prenosných vajíčok alebo v špeciálnej kapsuli, tzv. "pode", ktorý nahrádza maternicu.

"V hlavnej úlohe prichádza na plátna herečka Emilia Clarke, ktorá sa preslávila ako neľútostná Khaleesi zo seriálu Hra o tróny. V Pod Generation stvárni úspešnú mladú ženu, ktorá túži po dieťati. Ako jej manžel sa v snímke objaví Chiwetel Ejiofor, u nás najznámejší z komiksového veľkofilmu Dr. Strange," približuje snímku Peter Gašparík, PR manažér distribučnej spoločnosti Continental film. Dodáva že manžel sa moderným prístupom spočiatku bráni, no napokon súhlasí a rozhodne sa dať novým technológiám šancu. "Aj jeho život sa vďaka tomu radikálne zmení, keďže starostlivosť o vyvíjajúci sa plod bude v najbližších mesiacoch rozdelená medzi oboch rodičov a obaja budú bojovať s podobnými otázkami a dilemami, ktoré takéto vzďaľovanie sa prírode prináša," naznačuje distribučná spoločnosť.

Režisérka a scenáristka Pod Generation Sophie Barthesová, ktorá má na svedomí napríklad komédiu Duša Paula Giammatiho alebo historickú drámu Pani Bovaryová, sa v komediálnom žánri vyjadruje k témam, ktoré sú aktuálne. "Vo svojej novinke pristupuje k postavám a ich situácii s veľkým nadhľadom, sarkazmom, ale aj citom i hrejivosťou, ktoré si téma vyžaduje," uzatvára Gašparík.