Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Magazín

Formácia 4 Tenori vystúpi o rok vo svetoznámej Carnegie Hall

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Čoraz populárnejšia, zlatými a platinovými platňami ocenená hudobná formácia 4 Tenori sa blíži k ďalšiemu míľniku vo svojej kariére.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Rok českej hudby 2024 privedie vokálnu formáciu 4 Tenori k debutu vo svetoznámej newyorskej Carnegie Hall. Na 23. mája 2024 pre americké publikum pripravujú špeciálny program From Broadway to Hollywood, v rámci ktorého zaznejú najslávnejšie melódie z filmov a muzikálov, chýbať nebude ani Smetanova Vltava. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Čoraz populárnejšia, zlatými a platinovými platňami ocenená hudobná formácia 4 Tenori sa blíži k ďalšiemu míľniku vo svojej kariére. Štvorica odspieva 10. októbra v meste Mariánské Lázně svoj 200. koncert. Doposiaľ ich na pódiách videlo už viac ako 150-tisíc divákov a ďalšie vystúpenia majú naplánované už na niekoľko rokov vopred. Od septembra tohto roka do konca budúceho roka ich čaká vyše 100 koncertov doma i v zahraničí.

V týchto dňoch 4 Tenori nahrávajú s Grammy oceneným Českým národným symfonickým orchestrom Smetanovu Vltavu z cyklu symfonických básní Má vlast, ktorá bude oficiálnym singlom projektu Smetana 200 s cieľom pripomenúť 200. výročie narodenia Bedřicha Smetanu v roku 2024. Skladbu nahrávajú trojjazyčne (česky, anglicky a nemecky) a vyjde začiatkom budúceho roka v Supraphone. Naživo zaznie prvýkrát 6. januára 2024 na Novoročnom koncerte v Ostrave v sprievode Filharmónie Bohuslava Martinů s dirigentom Leošom Svárovským.

"Vedenie Carnegie Hall starostlivo zvažuje, komu umožní vystúpiť na jednej z najprestížnejších scén sveta. Keď mi napísali, že radi privítajú našich 4 Tenorov, bol to jeden z najkrajších okamihov v mojej kariére producenta," hovorí producent Janis Sidovský.