Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

EXKLUZÍVNE FOTO TERAZ.SK: Travolta a syn mafiána Gottiho spolu v N.Y.

J.Gotti Jr., J.Travolta, obyvatelia New Yorku, kombo snímka Foto: Paul Martinka

Teraz.sk vám ponúka EXKLUZÍVNE fotografie z New Yorku, ktorého nekorunovaným kráľom bol koncom 20. storočia mafián John Gotti. Na foto jeho syn John Gotti „Junior“, aj herecká hviezda John Travolta.

Bratislava 22. februára (Teraz.sk) – Odfotiť na jednom mieste hereckú superstar Johna Travoltu a syna jedného z najznámejších amerických mafiánov 20. storočia, Johna Gottiho „Juniora“, ktorý má sám poriadne kontroverznú povesť, určite nie je bežná udalosť.

Našťastie ju neumožnili nekalé nelegálne kšefty, ale výroba novej kriminálnej drámy Kevina Connolyho „Život a smrť Johna Gottiho“.

Vďaka pohotovému fotoaparátu Paula Martinku vám môže Teraz.sk ponúknuť exkluzívne zábery z nakrúcania v Brooklyne, časti známej ako Bath Beach. Práve tu a v okolí Bensonhurstu sa nachádzalo územie, ktorému kedysi vládol Gotti.

V utorok 21. februára si tu mohli okoloidúci odfotiť krásne zábery filmového štábu, hereckých hviezd a nielen to – aj mafiánovho syna - ktorého sa polícia tiež roky snaží usvedčiť z rôznych zločinov - osobne.

Natáčanie filmu o J. Gottim, John Travolta
Foto: Paul Martinka


Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Natáčanie filmu o J. Gottim, John Gotti "Junior"
Foto: Paul Martinka


„Život a smrť Johna Gottiho“, pôvodne pod názvom „Gotti. V tieni môjho otca“, je film o živote v New Yorku očami slávneho gangstra a jeho syna. Režisérom snímky je Kevin Connoly a hrať v ňom bude John Travolta, Kelly Preston, Stacy Keach, Pruitt Taylor Vince, Spencer Lofranco a Victor Gojcaj.

Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Kto bol John Gotti?
John Joseph Gotti (27. októbra 1940 – 10. júna 2002) patril medzi najznámejších predstaviteľov Cosy Nostry od éry Al Caponeho. Podľa TASR ho charakterizovalo mimoriadne elegantné vystupovanie na verejnosti a schopnosť opakovane sa vyhnúť trestnému stíhaniu, vďaka čomu si vyslúžil i prezývky - napríklad Teflonový Don.

Bol neustále prítomný v médiách; jeho fotografie nechýbali na titulných stránkach periodík ako Time, People alebo New York Times.

Tento taliansko – americký gangster sa narodil v chudobnej rodine ako piate z trinástich detí a už veľmi skoro sa začal zaoberať zločinom. Vďaka bratovi sa stal členom mafiánskej rodiny Gambinovcov, kde si ho vzal pod patronát zástupca bossa Aniello Delacroce.

Po Delacroceho prirodzenej smrti sa Gotti začal obávať, aby ho šéf rodiny Paul Castellano nenechal odstrániť kvôli predaju drog, ktorý Castellano zakazoval. V roku 1985 preto Gotti zorganizoval Castellanovu vraždu a po jeho smrti sa stal bossom sám.

Niekoľko rokov zarábal na všetkých možných kriminálnych činnostiach, od vydierania a drog až po hazard.

Gotti napokon doplatil na zradu blízkeho druha, Salvatoreho „Sammy The Bull“ Gravana, ktorý proti nemu svedčil v snahe dosiahnuť zníženie trestu za vraždy.

Gottiho v roku 1992 zadržali a neskôr odsúdili za vraždu, vydieranie a daňový podvod na doživotný trest väzenia.

A vo väzení aj zomrel - na následky rakovinového ochorenia hrtanu v roku 2002 vo veku 61 rokov. Jeho pohreb sprostredkovali Američanom do domácností zábery televíznych štábov z početných vrtuľníkov.



Teraz.sk vám ponúka fotogalériu s 15 snímkami z nakrúcania:




Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Natáčanie filmu o J. Gottim
Foto: Paul Martinka


Takto mapovali smrť Johna Gottiho dobové správy TASR



Bild: Lekári zistili u kráľa gangstrov rakovinu

Berlín 3. októbra 1998 (TASR) - Amerického supergangstra a kráľa mafie Johna Gottiho prekvapili lekári s krutou diagnózou: nebezpečnou formou rakoviny hrtanu, uviedol v piatok nemecký bulvárny denník Bild.

Vo svojej cele sa vždy cítil ako vrcholový športovec. Dokázal naraz urobiť až tisíc drepov, len občas sa chytil za hrdlo. Lekári už vedia príčinu: rakovina hrtanu - aj keď s fajčením nadobro prestal už v roku 1967.

John Gotti
Foto: newyork.cbslocal.com


Mafiánsky boss Gotti zomrel v americkom väzení

New York 10. júna 2002 (TASR) - Boss mafiánskej rodiny Gambinovcov John Gotti, ktorého v roku 1992 odsúdili na doživotie, dnes vo veku 61 rokov skonal vo väzenskej nemocnici. Informovali o tom skupiny právnych aktivistov z New Yorku.

Zdroje oznámili, že Gotti podľahol komplikáciám spôsobeným rakovinou hrdla a krku vo federálnej väznici v Springfielde v štáte Missouri.

Gotti povýšil mafiánsky život na úroveň celebrity - o jeho pohybe a aktivitách písali všetky newyorské bulvárne noviny, ktoré ho prezývali Dapper Don (Elegantný don).

Niekoľko hodín po tom, čo Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v roku 1990 zaznamenal prevratnú výpoveď zabijaka Salvatora Gravana, prezývaného Sammy the Bull, Gottiho zatkli, o dva roky neskôr usvedčili a odsúdili za vraždu a vydieranie.

S mafiánom Gottim sa v New Yorku rozlúčili stovky ľudí

New York 14. júna 2002 (TASR) - Stovky smútiacich sa v noci nadnes zišli na poslednej rozlúčke so známym mafiánskym bossom Johnom Gottim, ktorý kedysi patril k najsilnejším donom v USA.

Gottiho, známeho oblekmi za 1800 dolárov, ružovým prsteňom a nákladným životným štýlom, pochovajú v rodnom New Yorku po tom, čo v pondelok podľahol rakovine. Posledná rozlúčka s ním je v dome smútku Papavero v robotníckej štvrti Queens. Pri zatvorenej zlatej truhle sa nahromadilo množstvo vencov - väčšinou uvitých z bielych a červených karafiátov, ktoré tam v priebehu niekoľkých hodín uložili stovky smútiacich.

Pohreb sa bude konať v sobotu. Pred ním sa však na základe rozhodnutia brooklynskej diecézy neuskutoční zádušná omša, aj keď cirkev obrad nevylúčila po pochovaní Gottiho pozostatkov.

Gotti skonal vo veku 61 rokov vo väzenskej nemocnici v štáte Missouri, kde si desaťročie odpykával doživotný trest za vraždu a vydieranie. Od roku 1985 stál na čele mafiánskej rodiny Gambinovcov, jeho predchodcom bol "Big Paul" Castellano.

Na Gottiho pohrebe sa nezúčastnia jeho najbližší: bratia Gene a Peter, ani jeho syn John - všetci sú za mrežami.

Gottiho uložia na posledný odpočinok do rodinnej hrobky na cintoríne St. John's v Queense vedľa jeho syna Franka, ktorý zomrel ako 12-ročný pri autonehode.