Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Vo francúzskych Pyrenejách sa tento víkend lyžuje

Lyžiari sa lyžujú na svahu v lyžiarskom stredisku Porte- Puymorens na francúzskej strane Pyrenejí v blízkosti hraníc so Španielskom a Andorrou 1. júna 2013. Lyžiarska sezóna sa v tomto stredisku obvykle končí 1. apríla, ale dostatok snehu, ako aj teploty tesne pod bodom mrazu umožnili mnohým milovníkom lyžovania, aby si v prvý júnový víkend dopriali nezvyčajný zážitok. Lyžovať sa v sobotu začalo o 08.00 h aj napriek hmle a jemnému mrholeniu. Zjazdovka vo výške 2000-2500 metrov nad morom bude otvorená aj v nedeľu. Foto: TASR/AP

Lyžiarska sezóna sa v tomto stredisku obvykle končí 1. apríla.

Paríž 1. júna (TASR) - Na toto ročné obdobie nezvyčajne chladné počasie dnes umožnilo lyžovačku v stredisku Porte-Puymorens na francúzskej strane Pyrenejí v blízkosti hraníc so Španielskom a Andorrou.

Lyžiarska sezóna sa v tomto stredisku obvykle končí 1. apríla, ale dostatok snehu, ako aj teploty tesne pod bodom mrazu umožnili mnohým milovníkom lyžovania, aby si v prvý júnový víkend dopriali nezvyčajný zážitok.

Lyžovať sa dnes začalo o 08.00 h aj napriek hmle a jemnému mrholeniu. Zjazdovka vo výške 2000-2500 metrov nad morom bude otvorená aj v nedeľu.

Ako spresnil riaditeľ strediska Eric Charre, počet lístkov na vstup na zjazdovku obmedzili na 600. Oba víkendové dni sú vypredané, dodal.
Lyžiari sa vezú na lanovke v lyžiarskom stredisku Porte- Puymorens na francúzskej strane Pyrenejí v blízkosti hraníc so Španielskom a Andorrou 1. júna 2013. Lyžiarska sezóna sa v tomto stredisku obvykle končí 1. apríla, ale dostatok snehu, ako aj teploty tesne pod bodom mrazu umožnili mnohým milovníkom lyžovania, aby si v prvý júnový víkend dopriali nezvyčajný zážitok. Lyžovať sa v sobotu začalo o 08.00 h aj napriek hmle a jemnému mrholeniu. Zjazdovka vo výške 2000-2500 metrov nad morom bude otvorená aj v nedeľu.
Foto: TASR/AP