Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Gary Glitter dostal 16 rokov väzenia, sexuálne zneužil tri dievčatká

Britská popová hviezda Garry Glitter, ktorého občianske meno je Paul Gadd, prichádza na súd 5. februára 2015 v Londýne. Garyho Glittera odsúdili na 16 rokov väzenia za sexuálne obťažovanie dievčat vo veku od osem do 13 rokov, ktoré spáchal v 70. a 80. rokoch 20. storočia. Foto: TASR/AP/Kirsty Wigglesworth

Sudca Alistair McCreath uviedol, že nenašiel nič, čo by nasvedčovalo tomu, že spevák svoje činy oľutoval.

Londýn 27. februára (TASR) - Bývalého britskému glamrockového speváka Garyho Glittera odsúdil dnes londýnsky súd na úhrnný trest 16 rokov väzenia za to, že medzi rokmi 1975-1980 sexuálne zneužil tri maloleté dievčatá. Informovala o tom stanica BBC.

Bývalého speváka, ktorého občianske meno je Paul Gadd, uznala 6. februára porota za vinného z pokusu o znásilnenie, z pohlavného styku s dievčaťom mladším ako 13 rokov a z útoku so sexuálnym motívom.



Sudca Alistair McCreath, ktorý spevákovi rozsudok prečítal, uviedol, že nenašiel nič, čo by nasvedčovalo tomu, že Glitter svoje činy oľutoval - pričom vedel, že svojim obetiam, ktoré zneužíval len preto, aby dosiahol vlastné pohlavné uspokojenie, spôsobil trvalú ujmu.

Žiadne emócie Glitter neprejavil ani dnes, keď opúšťal budovu súdu v Londýnskom Southwarku.

Na archívnej snímke z 12. novembra 1999 britská popová hviezda Gary Glitter. Garyho Glittera odsúdili 27. februára 2015 na 16 rokov väzenia za sexuálne obťažovanie dievčat vo veku od osem do 13 rokov, ktoré spáchal v 70. a 80. rokoch 20. storočia.
Foto: TASR/AP


Glitter, ktorý mladistvé obete stretol v zákulisí svojich koncertov, keď bol na vrchole slávy, všetky obvinenia odmietol.

Bývalú glamrockovú hviezdu začali vyšetrovať v roku 1999, keď technik v jeho počítači objavil 4000 fotografií detskej pornografie, za čo speváka uväznili na štyri mesiace.



V roku 2002 ho pre nešpecifikované obvinenia vyhostili z Kambodže, o štyri roky neskôr ho vo Vietname usvedčili zo zneužívania dvoch dievčat vo veku 10 a 11 rokov.