Magazín

Google začne uprednostňovať stránky s legálnym obsahom

TASR, 11. augusta 2012 9:39

Google v piatok na svojom blogu uviedol, že od budúceho týždňa začne pri zoraďovaní výsledkov vyhľadávania používať upozornenia na porušenie copyrightu.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Los Angeles 11. augusta (TASR) - Výsledky vyhľadávania v Google prestanú zobrazovať na popredných miestach stránky porušujúce autorské práva. Vyhľadávač tak umožní ľahší prístup k legálnym poskytovateľom hudby, filmov a iného obsahu.

Ide o ústretový krok voči Hollywoodu a nahrávacím spoločnostiam po tom, čo internetový gigant v zime pomohol potopiť legislatívu známu tiež ako SOPA, ktorá by dávala vláde a držiteľom autorských práv viac právomocí na zrušenie zahraničných stránok podporujúcich copyrightové pirátstvo.

Google v piatok na svojom blogu uviedol, že od budúceho týždňa začne pri zoraďovaní výsledkov vyhľadávania používať upozornenia na porušenie copyrightu. Stránky s vysokým počtom upozornení sa potom vo výsledkoch objavia nižšie. Google chce takto pomôcť užívateľom nájsť legálny obsah bez toho, aby musel niektoré stránky odstrániť z výsledkov vyhľadávania.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 13:31

Film Gump: Sme dvojka má za sebou bratislavskú premiéru
Na premiére sa zúčastnila aj Kristína Devínska zo Slobody zvierat, organizácie, kam poputuje aj výťažok zo zisku filmu v kinách.

sk
dnes 13:16

Na festivale 40 km od Bratislavy vystúpia Green Day i Keanu Reeves
Krátko pred Veľkou nocou organizátori hudobného festivalu Nova Rock 2024 oznámili vyše 80-percentnú vypredanosť podujatia.

sk
dnes 11:30

Sieť očných optík Fokus ďakuje učiteľom
Do konca apríla im poskytne meranie zraku zadarmo.

sk

Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac