Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Chcete žiť v Bavorských Alpách? Kúpte si rodinnú vilu Gorbačova

Posledný sovietsky vodca Michail Gorbačov. Foto: TASR/AP

Nehnuteľnosť aj s pozemkom ležiacu na brehoch jazera Tegernsee kúpili Gorbačovovci v roku 2006, oficiálne patrí politikovej jedinej dcére Irine Virganskej.

Moskva/Berlín (TASR) - Bývalý sovietsky vodca Michail Gorbačov ponúkol na predal svoju rodinnú vilu v Bavorských Alpách, ktorej hodnota sa odhaduje na sedem miliónov eur.

Nehnuteľnosť aj s pozemkom ležiacu na brehoch jazera Tegernsee kúpili Gorbačovovci v roku 2006, oficiálne patrí politikovej jedinej dcére Irine Virganskej.

Trojposchodové sídlo Hubertus-Schlössl bolo postavené začiatkom 20. storočia a má 17 izieb s celkovou rozlohou 600 metrov štvorcových. Rozloha pozemku, ktorý ho obklopuje, je viac ako štvornásobná.



Bývalý iniciátor prestavby sovietskej komunistického režimu naposledy navštívil vilu pred troma rokmi, a to spoločne so svojou dcérou a vnúčatami. V súčasnosti tam už nikto z rodiny nebýva a bola ponúknutá na predaj, oznámila dnes agentúra TASS s odvolaním sa na správy nemeckej tlače.

O nehnuteľnosť údajne prejavil záujem ruský veľkopodnikateľ uzbeckého pôvodu Ališer Usmanov, ktorý patrí medzi najbohatších mužov Ruska.

Podľa svedectva miestnych obyvateľov sa 85-ročný Gorbačov uplynulé desaťročie zdržiaval vo svojej bavorskej vile len zriedka, pričom väčšinou prichádzal len sám. Počas svojich pobytov sa však rád prechádzal po okolí a navštevoval miestne reštaurácie.