Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

H. ZAGOROVÁ: Piesne, ktoré nemám rada, na koncertoch nespievam

Na snímke českí speváci Stanislav Hložek (vľavo) a Hana Zagorová počas koncertu v Grand Hoteli Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách 26. marca 2017. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Česká speváčka pôsobí na hudobnej scéne už viac ako 45 rokov.

Štrbské Pleso 26. marca (TASR) – Česká speváčka Hana Zagorová neustále koncertuje, a to aj napriek tomu, že vlani oslávila sedemdesiatku. Ako uviedla po spoločnom sobotňajšom (25.3.) koncerte so Stanislavom Hložkom na Štrbskom Plese, už viackrát si povedala, že by mala vzhľadom na svoj vek z pracovného tempa ubrať. I keď cez týždeň odohrá aj päť koncertov, svoju prácu, ako povedala, zbožňuje a robí ju rada.

Tatranský koncert prebiehal v komornej atmosfére, na ktorú speváčka nie je veľmi zvyknutá. "Malé akcie veľmi nerobím. Mám rada veľké koncerty. Napriek tomu bol tento koncert dobrý, boli tu príjemní ľudia, na ktorých bolo vidieť, že sa bavia," priblížila. Pred jej vystúpením sa divákom predstavil český spevák Stanislav Hložek. "Vystupovať s Hankou je radosť. Je to človek, ktorého si nesmierne vážim. Je to kamarátka, s ktorou sa poznáme dlhé roky. Bola mojím svedkom na svadbe, navštevuje nás, je ako moja staršia sestra," uviedol po koncerte spevák.



Česká speváčka pôsobí na hudobnej scéne už viac ako 45 rokov. Počas svojej kariéry sa preslávila hitmi ako Môj čas, Bludička Júlia, Rybička zlatá, prajem si či Dúhová víla. "Po rokoch sa zmierite s tým, že ľudia chcú na koncertoch počuť známe pesničky. Všetci sme zažili to, že sme urobili koncert, kde sme známe piesne spievali menej. Potom je ten koncert šialene dlhý. Ľudia si tie hity nakoniec aj tak vytlieskajú," povedala Zagorová. Pesničky, ktoré nemá rada, na koncertoch nespieva. Na jej novšie piesne podľa nej ľudia reagujú dobre.

Hložek si atmosféru na koncerte pochvaľoval. "Napriek tomu, že sa Česko a Slovensko rozdelili, tak sa máme navzájom radi. Pesničky tu zostali a aj slovenské publikum si ich pamätá a rado si ich vypočuje," povedal s tým, že z koncertu nikdy neodíde bez toho, aby nezaspieval publiku hity ako Holky z našej škôlky či Môj čas zo seriálu Sanitka. "Rád sa vraciam k piesňam, ktoré sme naspievali napríklad aj s Petrom Kotvaldom. Viem, že tieto pesničky majú ľudia radi. Je nezmysel, aby som spieval to, čo nikto nepozná," vysvetlil spevák.



Obom spevákom sa pobyt vo Vysokých Tatrách páčil, pričom v slovenských veľhorách už boli obaja viackrát. "Cesta do Tatier bola dlhá, ale zážitok z nádhernej prírody, ktorá je okolo nás, to určite vyváži. Keď sme prišli, tak som videla prírodu len z okna, keďže bola hneď skúška," povedala speváčka. Zároveň poznamenala, že v minulosti sa už prešla okolo Štrbského plesa a bola aj pri Batizovskom plese. Bol to podľa nej zážitok na celý život. "Vraciam sa sem rada. Trikrát do roka tu mávam turné, navyše mám muža zo Slovenska, takže chodíme do Košíc za rodinou," poznamenala.

Vysoké Tatry učarovali aj spevákovi. "Priznám sa, že na Slovensko chodím častejšie skôr do Bratislavy či do Trenčína. Vo Vysokých Tatrách som už pár rokov nebol. Povedal som si, že by som sem mal prísť aj so svojimi vnukmi," dodal Hložek.

Vystúpenie dvojice českých spevákov bolo tento rok prvým v rámci koncertov v hoteli Kempinski na Štrbskom Plese. V máji sa divákom predstaví kapela Tublatanka, na jún je pripravený program pre najmenších pri príležitosti osláv Dňa detí v podobe Spievankova.